Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Plněné zapečené lilky

0.0
Plněné zapečené lilky

Potřebné ingredience

2 lilky asi 25 cm dlouhé
150 g mletého masa (1:1 vepřové a hovězí)
Pepř
Sůl
Cibule
česnek
Oregano,
basalka čerstvá nebo sušená
provensálské koření
trošku kečupu, worchestru, drceného kmínu
1 káv. lžička plnotučné hořčice
1vejce
trochu olivového oleje k potření
Strouhaný sýr

Postup přípravy

Lilky omyjeme, podélně rozpůlíme, dužinu uprostřed lehce vydlabeme (ne zcela na kůži, aby zbylo asi – 1,5 cm dužiny). Dužinu bez semen nakrájíme na malé kostičky (dužinu s velkým obsahem semen vyhodíme). Do mísy dáme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme koření, cibuli a česnek (vše dle chuti), vejce, přidáme na kostičky nakrájenou dužinu lilku a vše důkladně promícháme. Lilky potřeme zvenčí slabě olivovým olejem, směsí naplníme rozkrojené, vydlabané lilky. Lilky umístíme do zapékací mísy nebo na plech potažený pečícím papírem a dáme do předem vyhřáté trouby (200 st. C) péci tak na 25 - 30 minut (nutno ohlídat – nepřipálit). Pár minut před dopečením vyndáme z trouby, posypeme strouhaným sýrem a dáme zpět do trouby, aby se sýr rozpustil.

Podáváme s vařeným bramborem pokapaným jen lehce tatarskou omáčkou a k tomu hlávkový nebo šopský (jakýkoliv) salát.

Já to podávám také bez brambor, jako přílohu ciabattu s olivami a velkou mísu nějakého salátu.

(také lze lilky nakrájet na tenké plátky, promíchat s masem a s kořením – viz shora a dát vše zapéci do velké zapékací mísy. Ve finále posypat sýrem a sýr zapéci k tomu opět brambory nebo ciabatta)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie