Muffiny se srdcem z bílé čokolády - skvělé těsto!!!
Potřebné ingredience
100 gr. hořké čokolády, 100 gr. krupicového cukru, 100 gr. měkkého másla, 3 vejce (žloutky oddělené od bílků), 100 gr. hladké mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 50 gr. mletých lískových oříšků, 18 kostiček bílé čokolády (kvalitní, s vyšším obsahem kakaového másla - to je u nás dost problém, v bílých čokoládách není moc výběr,ale nevadí, i milka je dobrá), tuk a jemný krupicový cukr na vymazání a vysypání formiček
Postup přípravy
Formičky vymastěte máslem a vysypte cukrem - povrch tím mírně zkaramelizuje a chutná to pak skvěle!
Já dělala z formiček z tescomy a vyšlo mi to na 9 muffinků,takže pro velkou návštěvu je to málo,ale jen tak na chu´t pro 3 lidi tak akorát:-)
Pečeme v předehřáté troubě na 180 st. asi 15-20 minut. Je skvělé to servírovat téměř okamžitě (samozřejmě až trochu vychladne aby se to dalo vyklopit), ale když je to ještě teplé a je kvalitní čokoláda, tak to uvnitř zůstane tekuté. Ale i když to pak ztuhne, vůbec to nevadí,chuťově je to stejně moc dobré:-)
Jiný pohled, první plato se ihned snědlo,tak jsem tak tak stihla vyfotit poslední tři kousky:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé