Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

OUŠKOVÝ "DORTÍK" - včetně receptu na uši..

0.0
OUŠKOVÝ "DORTÍK" - včetně receptu na uši..

Potřebné ingredience

2 hrnky mouky, 1hrnek cukru (nebo trochu míň a přidat víc medu), 1 prášek do perníku, lžíce skořice, 2 vejce, 3 vrchovaté lžíce medu, půl hrnku oleje, půl až jeden hrnek vody (podle vlhkosti mouky - prostě tolik, aby se těsto ndalo vylívat lžící) - vymíchat, stačí vařecha, přístrojů netřeba.

Náplň - 1 šlehačka, lžička cukru, ztužovač, ovoce všeliké (jahody, maliny, borůvky, rybíz.. co máte)

Postup přípravy

Nahřát troubu na maximum.

Z 1-2 lžíc těsta vytvořit na plechu pokrytém pečícím papírem koláčky o průměru asi 10cm, upéct. Pozor, pečení trvá krátce, je třeba vytáhnout, dokud jsou placičky ještě pružné. Z uvedeného množství je asi třicet kousků (pekla jsem na čtyřikrát).

Okamžitě po upečení svinout a vložit do skleničky, kroužku na ubrousek, do gumičky apod. Po vychladnutí naplnit ovocnou šlehačkou, naskládat do kruhu na talíř ve dvou patrech, dozdobit ovocem a lístky meduňky nebo máty.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

petrachod 28. 7. 2010, 12:14
Tak jsem dneska zkoušela Váš recept na ouška a skončilo to úplně fiaskem. Nevím, kde jsem udělala chybu,koláčky jsem vytahovala ještě pružné, ale absolutně nešly stočit, vždy se zlámaly nebo se přilepily na skleničku a nešly ven. Jakou mouku používáte? A jak mají být placičky tlusté, asi né moc, aby šly stočit, že. Už jsem si představovala, jak je budu zdobit a teď z nich má natrhlé placičky :-S :-S :-S
alimama 1. 8. 2010, 23:27
@petrachod Tak to mě mrzí, ušiska jsem dělala podle nějakého místního receptu na medovník, ale už nevím, který to byl, právě proto, že se těsto krásně stáčelo a nepraskalo. Použila jsem nejspíš hladkou mouku, přišlo mi to podobné jako na rolády. Placičky mají průměr asi 10 cm, z jedné lžíce, takže dost tenké. Napadlo mě, jestli jste je nevytáhla moc brzy, když se přilepily na skleničku? Taky se mi jich pár přilepilo, ale většina dopadla dobře. Tak zkuste třeba nějaký jiný recept na uši, nebo kupte hotové, hlavní je to vyskládání do dortíku, byl fakt hodně efektní. Mějte se hezky a příště už jen úspěšné pečení! (L) (jidlo)
Ilonáček 5. 6. 2009, 13:55
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
alimama 25. 8. 2008, 16:33
Reakce na dotaz - tato ouška nejsou na dlouhodobé skladování, jako pravá štramberská - jsou měkká a vláčná a měla by se spotřebovat do několika dnů! (zajic) (hello)
Sonča 22. 8. 2008, 7:53
Krásný dortíček (Y) (^) (Y) (^) (Y) uši máme moc rádi (zajic) (zajic) (zajic) ,ale nemám na ně recept :-$ takže už si ukládám ten Váš (Y) (Y) (Y) díky moc (L) (L) (L) (L) (L)
alimama 26. 8. 2008, 19:40
@Sonča Díky - prý jsou chuťově originálu docela podobné, tak snad budou chutnat. (L)
Záhoráčka 22. 8. 2008, 7:37
Vyzerá to veľmi zaujímavo a medové veci máme radi |:o) |:o) |:o) |:o)
alimama 26. 8. 2008, 19:38
@Záhoráčka Tak vyzkoušejte! (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie