(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
bezinkový likér nebo bezinkový sirup
Potřebné ingredience
2kg bezinek ( uzrálé kuličky)
0,5kg cukru, na sirup 1kg cukru
2x vanilkový cukr
0,5l rumu, pro sirup ne
1l vody
tresť - dle libosti nebo 1šálek silné kávy, pro sirup ne
Postup přípravy
Bezinkový likér
Bezinky + voda vaříme cca 20minut. Pak přes cedník prolisuj, pak ještě přes plenu ( já jsem úplně vymačkávala, chce to nějaké rukavice, dost to barví. Tuhý odpad z prolisování vyhodit). Do prolisované tekutiny dáme cukr a vař cca 5minut, pak přidej vanilkový cukr a vař cca 3min. Nech zchladnout a přidej rum. Na půl litru likéru dej 2lžičky tresti. Pak nalij do lahví a zašpuntuj, zavři.
Pro sirup
Taktéž jako likér, ale bez rumu a tresti ( kávy) a místo 0,5kg cukru dej 1kg cukru.
Bezinky + voda vaříme cca 20minut. Pak přes cedník prolisuj, pak ještě přes plenu ( já jsem úplně vymačkávala, chce to nějaké rukavice, dost to barví. Tuhý odpad z prolisování vyhodit). Do prolisované tekutiny dáme cukr a vař cca 5minut, pak přidej vanilkový cukr a vař cca 3min. Nech zchladnout a přidej rum. Na půl litru likéru dej 2lžičky tresti. Pak nalij do lahví a zašpuntuj, zavři.
Pro sirup
Taktéž jako likér, ale bez rumu a tresti ( kávy) a místo 0,5kg cukru dej 1kg cukru.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

jelec
(upraveno)
9. 9. 2008, 11:00
dobrý den.jsem zde nováčkem.sirup i likér je výborný.já nedávám trest ale dávám kousek citronové kury,kousek celé skořice a na 2litry prolisované štávy 2hřebíčky.toto koření zavážu do plátýnka a vařím ve štávě.už jako vy.

nahlásit

Kazdis
(upraveno)
25. 3. 2009, 9:37
@jelec
díky za tip



nahlásit