Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Srnčí perkelt

0.0
Srnčí perkelt

Potřebné ingredience

700 g srnčího masa,
200 g cibule,
8 cl oleje,
10 g česneku,
20 g červené papriky,
10 g soli,
100 g paprikových lusků,
80 g rajčat,
1 dl červeného vína.

Postup přípravy

Srnčí maso nakrájíme na kostičky, několikrát omyjeme, nakonec přelijeme horkou vodou a necháme okapat. Nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme na oleji dozlatova, přidáme prolisovaný česnek, potom odstavíme hrnec z plotny, vše posypeme červenou paprikou a rychle promícháme, přidáme připravené srnčí maso, osolíme a dusíme pod pokličkou.

Podle potřeby stále podléváme trochou vody, aby se maso správně dusilo. Když je poloměkké, přidáme nadrobno pokrájené paprikové lusky a po 10-15 minutách také nakrájené rajčata.

Když je maso měkké, přidáme trochu červeného vína a ještě několik minut vaříme při mírné teplotě, aby vznikla jemná krémovitá omáčka.

Jako přílohu podáváme noky, vařené brambory nebo vaječné těstoviny.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

berunky 17. 11. 2008, 12:46
Ivonko (F) (F) (F) dnes jsme měli k obídku :-) :-) :-) :-) a všichni se mooooc oblizovali (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie