Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Španělské ptáčky

0.0
Španělské ptáčky

Potřebné ingredience

800 g hovězí roštěné (vysoký roštěnec), 4 lžíce plnotučné hořčice, 50 g špeku, 2 nožičky párků v jedlém střívku, 2 vejce, sterilované okurky, 1 velká cibule, 100 ml oleje, instantní jíška tmavá

Postup přípravy

Maso nakrájíme přes vláko na plátky, naklepeme je do šíře, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Okurky, vejce natvrdo, párek, špek a cibuli pokrájíme na stejné čtvrtinové délky a klademe na jednotlivé plátky masa. Dobře zavineme, pop. spíchneme párátkem. Na povrchu můžeme osolit nebo opepřit. Do pekáčku vložíme cibuli, zalijeme olejem, navrch naskládáme natěsno ptáčky a dáme zapéct do maximálně rozehřáté trouby na 10 minut, pak zmírníme a dopékáme při 150 stupních cca 45 minut, až je maso měkké. Během pečení poléváme vypečenou šťávou nebo podle potřeby horkou vodou. Když jsou plátky pečené, vyjmeme je z výpeku, který přivedeme k varu, vyrestujeme do zlatohněda, zalijeme trochou vody a zahustíme inst. jíškou, dochutíme solí, pepřem a lžičkou hořčice. Ptáčky vložíme zpět do šťávy a prohřejeme. Na talíři ptáčky podléváme šťávou a podáváme s rýží.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie