Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 32 návštěvníků)

PIZZETE-malé pravé italské pizzy - SKVĚLÉ POHOŠTĚNÍ PRO NÁVŠTĚVU - foto postup

0.0
PIZZETE-malé pravé italské pizzy - SKVĚLÉ POHOŠTĚNÍ PRO NÁVŠTĚVU - foto postup

Potřebné ingredience

Těsto: 500 g hladké mouky, 30 g droždí, 1 lžíce oleje, 1 velká brambora, sůl
Náplň: uvedena v textu

Postup přípravy

PIZZETE-malé pravé Italské pizzy-skvělé pohoštění pro návštěvu- prototože, očekáváte-li větší sešlost, můžete si připravit spoustu malých pizz s nejrůznější náplní.

SKVĚLÉ na tom je to, že můžete každý kus pizzete naplnit jinou náplní (co má kdo rád), což u velké pizzy moc není možné....

POSTUP: Droždí rozmělníte v trošce teplé vody, smícháme s moukou, olejem, špetkou solí a s vařenou prolisovanou bramborou. Těsto pořádně propracujete a necháte alespoň hodinu odpočinout ( jde zadělat i v pekárně).
Poté vyválíte placky max. 1 cm silné a velké jako koláče (já mám na fotce trošku větší).
Placky pokladete na vymaštěný plech a ve vyhřáté troubě je, potřené trochou oleje, předpečete.

AŹ PŘIJDOU HOSTÉ, potřete předpečené pizzety směsí podušené cibule a rajčat, kořeněnou oregánem a nejrůzněji doplníte: sýrem mozzarella, ementál, moravský pokrájený bochník), šunkou či salámem, pokrájenými a lehce podušenými žampiony, sardelkami, olivami, nebo jejich vzájemnými kombinacemi a dáte do trouby na 10 minut zapéci, asi tak na 180-200 st.
Další variace si můžete vymýšlet sami-jako náplň lze s úspěchem použít i podušený pórek, jako sýr je vhodná i niva.
(Místo čerstvých rajčat lze použít i rajčata mrazená, případně i rajský protlak. Sardelky můžete-vzhledem k jejich ceně-nahradit sardelovou pastou. Místo parmezánu můžete použít na Slovensku výráběný sýr juko.)

1. Zaděláme si těsto, pokud děláme těsto v pekárně, neprve dáme tekuté suroviny. Těsto necháme odpočinout 1 hodinu.

Vyválíme si placky max. 1 cm široké a veliké asi jako koláče (na fotce mám větší)

Placky dáme na vymaštěný plech a potřeme olejem. Pokud to bude pro návštěvu, která má teprve příjít a chceme to mít připravený, aby to bylo rychle hotové, tak si placky předpečeme. Až návštěva přijde, dáme už jen náplň a zapečeme.Pokud to pečeme rovnou k jídlu, naklademe náplň,takovou jakou si sami zvolíme....(možnosti v textu)

dáme náplň (uvedena v textu) a dáme zapéct.

Hotovo, upečeno, zbývá už jen zbaštit! Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lenoska 9. 1. 2009, 21:42
to vypadá pěkně (clamp) (clamp)
gucci envy 9. 1. 2009, 21:44
@lenoska je to taky dobrý :-) a rychlý!
Bylinka1 9. 1. 2009, 21:21
Mňam (zajic)-to bych si dala ^o)
gucci envy 9. 1. 2009, 21:38
@Bylinka1 (B) a něco dobrého na zapití k tomu ;-)
bubík4 9. 1. 2009, 19:05
(Y) (Y)
gucci envy 9. 1. 2009, 19:10
@bubík4 (pl)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie