Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

Výborný nugátový krém

0.0
Výborný nugátový krém

Potřebné ingredience

7 žloutků a 1 celé vejce, 6 polévkových lžic cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 2 polévkové lžíce kakaa (mírně navršené, aby nebyl krém zbytečně tmavý a nahořklý), nakonec přidáme 25 dkg másla

Postup přípravy

POSTUP PŘÍPRAVY

Žloutky, vejce, cukr a kakao šleháme v misce (používám misku z ohnivzdorného skla) vložené do horké vodní lázně. Po určité chvíli provedeme zkoušku - hmota musí pálit na prstu. Potom vložíme do studené vodní lázně, šleháme a po mírném zchladnutí přidáme pokrájené máslo, nejlépe pokojové teploty, šleháme dále do zhoustnutí.

Tento krém je vhodný na slepování cukroví, dorty, na různé řezy - po ztuhnutí krému polejeme hořkou rozpuštěnou čokoládou (spolu rozpustíme asi 10 dkg tuku Omega), povrch posypeme kokosem, nebo oříšky. Moučníky, cukroví, řezy po naplnění krémem uchovávejte v chladu. Množství surovin je uvedené k použití na řezy (pečené na klasické velikosti plechu), na cukroví stačí poloviční dávka. Když krém zbyde, můžeme přidat oříšky, nebo kokos a použít také na slepování cukroví, případně smícháme s mletými piškoty, ochutíme rumem a používáme jako nádivku do cukroví.

Výhodou tohoto krému je, že je trvanlivější a velmi jemný, protože při přípravě prochází tepelnou úpravou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jentl 18. 2. 2009, 21:18
Mám s krémem z vajec šlehaných v páře velice dobré zkušenosti, říkám mu " letní krém", nezkysne tak rychle jako krém nastavovaný pudinkem nebo kaší. (hello)
Illen 30. 3. 2009, 20:39
@Jentl (F) Judito, děkuji Vám za komentář, omlouvám se, ale nic nestíhám. Máte pravdu, že krém, který prochází tepelnou úpravou déle vydrží. Mějte se moc hezky, hodně sluníčka přeje a zdraví Ilona (F) (flower) (F) (flower) (F) (flower) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie