Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Turecká večeře s žemlovými nočky - pikantní rychlovka

0.0
Turecká večeře s žemlovými nočky - pikantní rychlovka

Potřebné ingredience

500g hovězího masa; 2 cibule; moravanka; pep; sůl; paprika; kečup
NOKY:
3 rohlíky; 3 vejce; sůl; polohrubá mouka, hrst sekané petržele

Postup přípravy

Recept mám od tchýně a je sice z dob dávno minulých, ale pořád nám chutná :D Nakolik to ale má co do činění s tureckou kuchyní posuďte sami :D Masíčko je pikantní, kdo nechce pálivé, použije Moravanku bez feferonky.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme na kostky pokrájené maso, pepř, sůl, papriku (nebo směs do guláše) a restujeme. Pak přidáme moravanku, podlejeme vodou a dusíme v papiňáku do měka. Pokud se nám jídlo zdá málo husté, stačí zahustit lžičkou škrobu. Nakonec přidáme 2 lžíce kečupu a můžeme dát jeden stroužek česneku. Ten ale není v receptu.

Podáváme s chlebem. My k tomu máme rádi žemlové noky.

3 rohlíky pokrájíme na kosty, v míse zakápneme mlékem, osolíme. Přidáme 3 vejce, trochu prášku do pečiva a přisypáváme polohrubou mouku, dokud těsto není tuhé. Pokud máme, přidáme hrst sekané petržele. Z těsta tvarujeme kuličky o průměru 5 cm, házíme do vroucí vody. Nočky jsou tak za 5 - 7 minut vařené.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie