Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Špenátová panenka

0.0
Špenátová panenka

Potřebné ingredience

vepř. panenka v celku, česneková pasta, strouhaný sýr, debrecínka, listový špenát (čerstvý nebo kostka mraženého), masový vývar, tmavá jíška

Postup přípravy

Panenku omyjeme a rozkrojíme podélně tak, aby nám vznikl jeden velký plátek. Podusíme listový špenát do měkka a necháme zchladit. Plátek panenky pomažeme tenkou vrstvou česnekové pasty a na jednu stranu poklademe debrecínku tak, aby se kolečka lehce překrývala. Celý plátek panenky posypeme strouhaným sýrem a nakonec na plátky debrecínky naklademe podušený listový špenát. Panenku zarolujeme a pevně svážeme nebo propícháme jehlami na ptáčky, aby se nerozbalila. Takto zabalenou panenku rychle osmahneme na pánvi, aby se zatáhli póry a dáme do trouby lehce podlité dopéct na cca 35min při 200st.. Pravidelně obracíme a podléváme vývarem. Po dopečení panenku vyjmeme z pekáčku a výpek lehce zahustíme tmavou jíškou. Panenku nakrájíme na plátky, lehce přelijeme zahuštěným výpekem a podáváme se šťouchanými bramborami.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

vevey 28. 3. 2010, 13:46
Lindis 17. 4. 2010, 21:43
@vevey To jsem moc ráda! (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie