Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Shepherds pie neboli Pastýřův koláč

0.0
Shepherds pie neboli Pastýřův koláč

Potřebné ingredience

400 g mletého masa
1 kostka hovězího bujonu
1 střední mrkev
2 střední cibule
1 větší stroužek česneku
2 lžíce rajského protlaku
3 lžíce nakrájených sušených rajčat
1 dcl vody
500g brambor
mléko
2 plátky másla
olej
sůl
pepř
tymián
bazalka

Postup přípravy

Na troše oleje osmažíme cibulku, přidáme na plátky nakrájenou mrkev. Chvíli restujeme, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme tymián a bazalku a restujeme do měkka. Přidáme sušená rajčata, protlak, vodu a bujon. Zakryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut.
Mezitím si připravíme brambory. Uvaříme brambory, rozšťoucháme s trochou mléka a máslem. Na troše oleje osmažíme cibulku dozlatova, slejeme přebytečný olej, přidáme do kaše a zamícháme. Kaše musí být hustější než klasická bramborová kaše.
Hotové maso dáme do zapékací mísy, urovnáme a nahoru pokryjeme kaší. Uhladíme a ozdobíme ornamenty vidličkou. Pečeme při 200°C asi 20-30 minut.
Můžeme podávat s nakládanou okurkou

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie