Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Smetanovo želatinový dort s POSTUPEM

0.0
Smetanovo želatinový dort s POSTUPEM

Potřebné ingredience

recept http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=22516

Postup přípravy

korpus jsem si upekla svůj kakaový ze čtyř vajec

na smetanovou želatinu potřebujeme:
kompotované ovoce, marmeládu
2 smetany na šlehání
3 ztužovače šlehačky
2 vanilkové cukry
2 Galaretky (želé, k zakoupení v Lidlu za 12,90 Kč)
800 ml horké vody

*

*

formu si vyložíme pečícím papírem

na spodek umístíme korpus namazaný marmeládou a pokladený ovocem

uvaříme 800 ml vody, nalijeme do hrnce a přidáme 2 galaretky, rozmícháme do rozpuštění a necháme zcela vychladnout (neztuhne, žádné obavy)

Galaretka, k dostání pouze v Lidlu

angreštová, jahodová a citronová

ušleháme si šlehačky, do kterých jsme přidali ztužovače smíchané s vanilkovými cukry.. pak pomalu vléváme vychladlou želatinu - ze začátku ji zašleháme šlehačem, aby se dobře se šlehačkou spojila

hotové smetanové želé

nalijeme na korpus.. tady přišla zrada.. dala jsem dospodu jen půlku korpusu, druhou jsem potřebovala navrch, abych na želatinu mohla dát připraveného rybáře.. najednou začala želatina bublat a přelévat se a vyplavaly mi nahoru mandarinky :o) až při vyklopení dortu jsem s hrůzou zjistila, že nejen mandarinky, ale i celý spodní korpus :oD

po důkladném zatuhnutí dáme druhou část korpusu.. necháme do druhého dne zatuhnout, potom objedeme mezi papírem a formou nožem, překlopíme na podnos a pak ještě jednou opatrně na druhý, abychom měli nahoře korpus.. ten omažeme máslovým krémem, abychom mohli položit obrázek z potahovky

a na řezu.. původně měl bý korpus dole a korpus nahoře.. ale drželo to dobře a chuťově to žádnou újmu neutrpělo :o)

jahodový pro manžela k svátku, po všech těch klasických dortech příjemná změna.. je lehký, jak píše autorka receptu opravdu osvěžující, na léto bude ideální.. na ozdobení a boky použitá další ušlehaná šlehačka s vanilkovým cukrem a ztužovačem.. boky objeté zubatou kartou

u tohoto dortu si necháme část želé stranou (nevmícháme do šlehaček všechno).. po dobrém zatuhnutí smetanového želé nalijeme zbytek želatiny na dort a necháme ztuhnout

a na řezu.. na tento dort je potřeba forma, co má sundávací boky.. smetanové želé je nutné lít do celé formy (boky + dno), jinak okolo dortu vyteče.. po ztuhnutí akorát sundáme boky (vykládala jsem opět papírem, šlo to pak lépe ven, papír se jen stáhne)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

vitaka 2. 6. 2009, 10:41
dotaz.....zdá se mi toho ztužovače moc......nestačily by dva na ty dvě šlehačky? ta želatina snad taky trošku pomůže ztužit...no nevím....já bych nerada aby to bylo moc "práškové" ...dělala jsem nedávno dort a na dvě šlehačky jsem použila dva ztužovače (bylo to na zdobení) a drželo to pěkně...tak bych zkusila zase jen dva ztužovače....ale trochu se bojím, aby to nespadlo :^) ...tak pokud máte někdo zkušenost....budu ráda, pokud mi tu někdo něco poradí. Díky.
zuzaa 2. 6. 2009, 10:55
@vitaka Já jsem jenom zkopírovala původní recept, kde byly ty suroviny přesně takto. Dělala jsem ho třikrát a chuťově to bylo OK. Tuhé to bylo dost, takže si myslím, že když ubereš jeden ztužovač, že se nic nestane (F)
Mmyška 24. 3. 2009, 21:50
Zuzi krásné dortíky a super postup (clamp) (clamp) (Y) (Y)
ajoun 23. 3. 2009, 8:38
Zuzi, moooc krásný dortík (Y) (Y) (Y) A moc moc díky za super obrázkový postup (clamp) (clamp) (clamp)
*poule* 22. 3. 2009, 22:58
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Petanka 22. 3. 2009, 14:08
Super dortík i postup (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
IJohny 22. 3. 2009, 13:54
Zuzko oba vypadají moc mňamozně :-) (Y) (clamp)
tchyna 22. 3. 2009, 13:02
Zuzko,hned bych si dala malou ochutnávku ;-) ;-) ;-) (Y) (Y) (Y) (Y)
ddracice 22. 3. 2009, 13:00
bezva dortíky (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y)
akin77 22. 3. 2009, 12:56
Zuzko, oba dortíky jsou nádherné a ten jahodový - to ti ta šlehajda tak pěkně drží jenom se ztužovačem? (Y) (Y) |:o) |:o) (L)
zuzaa 22. 3. 2009, 13:01
@akin77 Veru, já jsem teď pracovala takhle se šlehačkou poprvé ;-) ale ano, drželo to takhle krásně jen s tím ztužovačem, měli jsme dortík v ledničce tři dny a i po těch třech dnech to vypadalo jakžtakž.. rozhodně se to nerozplizlo, neboj (L)
asima 22. 3. 2009, 12:29
Jů ty jsou (Y) (Y) (Y) Jsem moc ráda za ten postup je to super. (Y) (Y) Krásný rybář (clamp) (clamp)
Bára D. 22. 3. 2009, 12:14
Zuzi, už jsem si zvykla na tvůj nový styl a poznám tvé dorty z dálky, je to krásně vypracované (Y)
zuzaa 22. 3. 2009, 12:31
@Bára D. Jé, Báro, jaký je můj nový styl? :-$ já si změnu nějak neuvědomuju ;-) (L)
Bára D. 22. 3. 2009, 14:29
@zuzaa Poslední dobou máš hodně takových patchworkových dortů... jako jedna z mála, teda jediná, myslím, takové dorty od Tebe poznám hned (L)
Zrušený účet 22. 3. 2009, 12:12
Zuzi, mňam, takhle po obědě bych takovou dobrotu zakousla (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
zuzaa 22. 3. 2009, 12:31
@ Heli, ještě tu mám poslední kousíček ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie