Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

SMETANOVO-PIŠKOTOVÝ DORTÍK S OVOCEM

0.0
SMETANOVO-PIŠKOTOVÝ  DORTÍK  S  OVOCEM

Potřebné ingredience

2 balíčky piškotů
6 zakysaných smetan (2 smetany se dají nahradit 1 tvarohem
6 balíčků vanilkového cukru
čerstvé nebo kompotované ovoce dle chuti
1 balíček dortového krému v prášku
cukrové ozdoby na dozdobení

Postup přípravy

V první řadě zvolíme tvar dortu, jaký budeme chtít, zvolenou formu (může to být dortová forma, pekáč, plech, hrnec, miska ... atd.) vyložíme alobalem, aby se nám pak dortík snadno vyklopil. Na alobal vyskládáme piškoty. Mezitím si do mísy vykydáme všechnu zakysanou smetanu, popřípadě tvarohy, dá se to libovolně kombinovat a smícháme s vanilkovými cukry, můžeme jich dát i víc, záleží na chuti. Smíchanou smetanovou směsí pak potřeme piškoty, a poklademe to ovocem, které jsme si předtím nakrájeli na plátky. Na vrstvu ovoce poklademe další vrstvu piškotů a pokračujeme stále stejně, dle výšky dortu. Končíme vrstvou smetany, kterou uhladíme, ať je připravená ke zdobení. Vršek dortu můžete ozdobit dle vaší fantazie ovocem, cukrovými ozdobami, jedlým papírem, atd. Aby se vám jedlý papír nerozpyl, je dobré pod něj dát vrstvu máslového krému. Já jsem dortík dala ztuhnout do ledničky, chce to alespoň 2 hodinky, pak jsem začala zdobit. Potřela jsem celý dortík dortovým krémem, který jsem udělala z polotovaru (hold jsem cukrářka amatérka :o)). Na tento krém jsem jemně přiložila a jen lehce prsty přimáčkla jedlý papír, okraje kolem papíru jsem dozdobila kudrlinkami z krému, na boky jsem použila barevná cukrová písmenka. Hotový dortík jsem přes noc šoupla do ledničky, ať pořádně ztuhne. Myslím, že se povedl, chuťově byl vynikající !

formu vyložit alobalem, pak teprve piškoty. Bez alobalu by se dortík přilepil, šel by špatně vyklopit

vrstvu piškotů potřít vrstvou smetany, na tu pak pokládat plátky ovoce, v tomto postupu pokračovat dle počtu vrstev

hotový dortík dát ztuhnout na min. 2 hodiny do ledničky, pak vyklopit

z vyklopeného dortíku odstraníme alobal, pak ho celý rovnoměrně potřeme krémem a pak už stačí jen dozdobit

na krém přiložíme jedlý papír

okraje jedlého papíru nazdobíme zdobičkou dle vlastní fantazie

boky dortu jsem nazdobila cukrovými písmenky

... všechno nejlepšííí a dobrou chuť !

2. varianta dortíku, tentokrát bez jedlého papíru a vyklápění z formy

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zuzikk 10. 5. 2009, 9:30
Super!!! také ráda dělám tenhle styl. Krásně ozdobený a párty může začít |:o) |:o) |:o) (^)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie