Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Lasagne

0.0
Lasagne

Potřebné ingredience

Lasagne, 500g mletého vepřového masa, rajský protlak, cibuli, česnek, olej, máslo, hladká mouka, 3/4 l mléka, 100g sýru na strouhání, muškatový ořech, bazalka, sůl, pepř

Postup přípravy

Cibulku a česnek nasekám na drobno osmáhnu na oleji, přidám mleté maso, sůl, pepř. Do osmahmutého masa naleju protlak a přidám bazalku. Bešamel: máslo si rozpustím a přidám hladkou mouku /asi 2 lžíce / udělám jíšku, zaleju pomalu mlékem, míchám nechám mléko převařit, přidám nastouhaný sýr ,sůl a muškatový ořech.
Na dno pekáče nejdříve naleju trochu bešamelu, pak naskládám lasagne, někdy je potřeba je i polámat, na lasagne dám vtrstvu masa, bešamel, lasagne,maso....Nakonec musí být lasagne zaleté bešamelovou omáčkou. Peču na 150 asi hodinu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kohutka28 25. 1. 2009, 10:41
(Y)Opravdu výborný receptík (clamp), dělala jsem jako víkendový oběd. Je to výtečné, skvělé, všichni jsme si pošmákli. (pl) Děkuji za recept.
plonkk 27. 9. 2007, 22:10
Skvělé...báječnééé |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp)Moooc nám to s mužíkem chutnalo a i naší celé rodince.... :-$ (PL) (jidlo) (flower)Určitě budeme dělat častěji...Děkujem Marti za výborný receptík,který už našel místo mezi našemi oblíbenými :-) :-) :-) (Y) (kytara)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie