Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Květáková schovanka

0.0
Květáková schovanka

Potřebné ingredience

1 střední květák, 1 kostka zeleninového bujonu, 1 červená a 1 zelená paprika, 80 g másla, 150 g slaniny, 2 vejce, 150 ml smetany, sůl, svazek petrželky, 5 g drceného pepře, 100 g eidamu, 50 g nivy

Postup přípravy

Květák rozebereme na větší růžičky. Vložíme do vody s kostkou zeleninového bujonu a povaříme asi 8 minut. Potom scedíme. Papriky nakrájíme na kostičky. Zapékací misku vymažeme máslem. Každou růžičku květáku zavineme do plátku anglické slaniny, dáme do misky a posypeme nakrájenými paprikami.
Vajíčka rozžsleháme ve smetaně, přidáme sůl, nasekanou petržel. nať, drcený pepř a nalijeme na květák. Krátce zapečeme, posypeme nastrouhanými sýry a pozvolna zapékáme asi 20-25 minut při teplotě 160 C. M"žeme podávat samotné, s vařenými brambory, zel. salátem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie