Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Rychlé koláče s rebarborovou marmeládou

0.0
Rychlé koláče s rebarborovou marmeládou

Potřebné ingredience

250ml vody, 520gr mouky (zhruba půl napůl žitná a pšeničná hladká), jedno vejce, 3 lžičky třtinového cukru, lžička soli, půl lžičky sušeného droždí, 5 lžic oleje, trochu skořice

Postup přípravy

Pekárna zvládne přípravu, vyválela jsem kola, potřela marmeládou (rebarborová je u nás vždycky "fakt dobrá", ale nikdo ji pak nejí - na koláčích se po ní jen zapráší) a posypala drobenkou. Na tu mám osvědčený postup: nechce se mi špinit ručičky, do mixéru nasypu krupicový cukr, trochu ho projedu na maximum, přidám heru nebo máslo, zas trochu promixovat a přisypu polohrubou mouku. Trvá to asi 30 sekund a z mixéru rovnou na koláč. Když náhodou zbyde, v misce s víčkem na mrazáku počká na příští koláč. Z uvedeného množství bylo 16 koláčů. Celá příprava mi zabrala asi 15 minut nepočítaje pekárnu. JO, péct na 180st. Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

folpina 13. 9. 2009, 18:22
Těsto na koláč skvělé, (Y) (Y) (Y), díky za recept (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Jana
šumafka 10. 6. 2009, 18:32
Rebarborová marmeláda je úžasná (Y). Podle vašeho receptu se povedla. Paráda. Ještě jednou díky! :-)
papaja1 6. 6. 2009, 13:54
jak se dělá rebarborová marmeláda??
twinha 9. 6. 2009, 11:55
@papaja1 Rebarboru nakrájíš na kousky a v hrnci rozvaříš s troškou vody na kaši. Pak přidáš pektogel nebo gelfix, jak jsi zvyklá a máš marmošku. S pektogelem je to na kilo rebarbory 800 gr. cukru. Nezapomenout trošku kyseliny citronové. Hustotu zkusit na kraji talířku, do flašek, pět minut dnem vzhůru a hotovston.
papaja1 28. 6. 2009, 23:00
@twinha Díky povedlo se namíchala jsem jahody s rebarborou a super!!
šumafka 9. 6. 2009, 17:42
@twinha Hurá! Hurá! Jde se na ní, na marmošku jednu rebarborovou |:o) |:o) |:o)
Vojtula 5. 6. 2009, 23:58
Tak to musím zkusit (clamp) (clamp) marmeládu jsem dělala vloni z bílých švestek, chutná jako z meruněk , těstu snad nebude vadit, když nebude z pekárny a tu drobunku taky vyzkouším (Y) (Y) (Y)
šumafka 5. 6. 2009, 17:16
Teda! Klobouk dolů s tím nápadem na žmolenku!!!! |:o) Tak jsem ji nerada dělala?! Hned jsem to šla zkusit a je to paráda!!!!!
twinha 9. 6. 2009, 11:56
@šumafka viď, že jo?? ručičky nebojte se, vy makat nebudete.... :-) :-) :-) (tudledudle)
Ilonáček 5. 6. 2009, 10:28
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie