(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Pampeliškový med
Potřebné ingredience
400 pampeliškových hlaviček, 1 1/2 litru vody, 1 citron, 11/2kg cukru
Postup přípravy
Pampelišky očistíme pořádně. Přidáme do vody a k tomu vhodíme ještě na kolečka nakrájený citron. Vaříme asi 15 minut. Poté vychladlé pampelišky procedíme přes plínku nebo jakékoliv platýnko. Ke šťávě z pampelišek přidáme cukr a vaříme asi hodinu do zhoustnutí.
Dáváme do sklenic a necháme zatáhnout.
Dáváme do sklenic a necháme zatáhnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
skorica
(upraveno)
23. 6. 2007, 20:58
myslim tim misto citromu grep
skorica
(upraveno)
23. 6. 2007, 20:58
skuste to i s grepem,je to jina chut,ale vyborna.mnam,mam to rada spis s tim grepem
Mončjatko
(upraveno)
16. 5. 2007, 13:21
Je strašně dobrý. Dala jsem k němu vařit i pomeranč. Vlasti, už ho mám i v rodinných fotkách.
Vlasta V.
(upraveno)
16. 5. 2007, 12:25
Medík jsem ochutnala od sestry a je moc dobrý
mikky.h
(upraveno)
8. 5. 2007, 12:47
Med jsem dělala,ale místo citronu jsem dala 2 pomeranče a sklidil obrovský úspěch.Recept jsem měla od kamarádky,med používám do bílého jogurtu a dělají se mi boule za ušima..
b.l.a.n.k.a.
(upraveno)
11. 5. 2007, 14:30
@mikky.h
děkuji za tip :o) Já už med nedělala asi 3 roky. Co jsme se odstěhovali do Plzně. Tady opravdu najít čistou květenu
mikky.h
(upraveno)
16. 5. 2007, 12:23
@b.l.a.n.k.a.
Blani,ptřijeďte k nám..na samotu..