Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Sekaná s tvarůžky :-D

0.0
Sekaná s tvarůžky   :-D

Potřebné ingredience

3/4kg sekané, koření, vajíčka, 2 balíčky tvarůžků, 15dkg šunky

Postup přípravy

Recept mám od mojí babči, která ho má od své sestry, tak pokud je od někoho dál převzatý, tak se předem omlouvám, ale strašně jsme si na tomto pochutnali, tak jsem se rozhodla Vám jej sem píchnout.

Já dělala variantu s normálních tvarůžků, v původní variantě jsou ty s dírou uprostřed a v díře prostrčený párek (párek v sekané moc nemusím a tvarůžky máme raději, tak proto tato změna)

Jelikož nemám doma srnčí hřbet, tak jsem dělala v bábovkové formě, na srnčí hřbet Vám bude stačit i 1/2kg sekané. Já ochutila sekanou jen solí a grilovacím kořením (dá se udělat i varianta kdy se přidává mléko a tvrdý nastrouhaný sýr, má to pak více šťávy).
No a pak už jen skládáte: spodek formy sekaná, pak šunka na to tvarůžky, překlopit tou šunkou i z vrchu a opět vrstva sekané.
Pekla jsem na 180stupnů cca 1,5h (horkovzduch)

Příloha: brambory, bramborová kaše, jak kdo má rád k sekané

PS: ještě jeden tip, dala jsem formu do pečící fólie, už jen proto, že když budete mít víc sekané tak se může stát, že ta suprová šťávinka Vám uteče do trouby a to by byla velká škoda :-)

Dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mohos 3. 4. 2010, 20:06
(clamp) (clamp) (clamp) Katko, tleskám nápadu/receptu. Dnes jsme ji dělala manželovi a tchánovi a byli oba nadšeni (Y) (Y) (Y). Já ochutnám zítra ,-)!
Katuš B. 5. 4. 2010, 18:44
@mohos Jé Moni, tak to jsem moc ráda, že si Vaši pánové pochutnali ,-) tak snad bude chutnat i Vám :-$ :-$ (child2) (hello) (hello)
mohos 6. 4. 2010, 9:32
@Katuš B. Katko, chutnala mi moc (Y). Už jinou dělat nebudu (clamp) (clamp) (clamp) (Y)!
Katuš B. 6. 4. 2010, 13:47
@mohos Jé tak to jsem ráda, mne ji dělala poprvé moje babča, ona je taková experimentátorka ,-) ,-) a vyzkouší pomalu všechno a jelikož jsme tvarůžkový, tak u nás si místo taky našla :-D :-D

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie