(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
indické chutney
Potřebné ingredience
1 kg rajčat, 3 velké cibule na kostičky, 1 dcl octa, 1 dcl cukru, 2 jablka nastrouhat, 2 lžíce povidel, 4 lžičky soli, 2 lžičky kari, 1 lžička pepře mletého, 1 lžička pálivé papriky, půl lžičky zázvoru, citr. kůra, 5 stroužků česneku, 1 sáček rozinek
Postup přípravy
Rajčata oloupeme (ale není to nutné,já neloupu), přidáme vše krom rozinek a česneku a rozvaříme(ale ne úplně na kaši). Rozinky přidáme později, prolisovaný česnek až úplně nakonec. Ještě horké plníme do sklenic, postavíme víčkem dolů a necháme vychladnout.
Není nutné se striktně držet předpisu, i já experimentuji. Když nemám povidla, přidám švestky, šoupla jsem tam i na nudličky nakrájenou papriku, zbytek cukety, avokádo.....když chci chutney ostřejší, přidám feferonku či chilli...
Používáme ke grilovaným klobásám, masu, na topinky, na pizzu, i pod maso....
Není nutné se striktně držet předpisu, i já experimentuji. Když nemám povidla, přidám švestky, šoupla jsem tam i na nudličky nakrájenou papriku, zbytek cukety, avokádo.....když chci chutney ostřejší, přidám feferonku či chilli...
Používáme ke grilovaným klobásám, masu, na topinky, na pizzu, i pod maso....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kumama
(upraveno)
26. 8. 2009, 13:16
Leni díky určitě zkusím ale budu muset vynechat ty rozinky kromě mě je totiž u nás nikdy nejí