(recept
si oblíbilo 27 návštěvníků)
Svatební koláčky (buchty) kynuté za studena
Potřebné ingredience
380g hladké mouky,250g másla,120ml studeného mléka,5dkg cukru,4 dkg studených kvasnic z lednice,
1 vejce +2 žloutky a špetku soli
Jako náplň do bucet potřebujeme buď 250g tvarohu,nebo mák,povidla... co kdo máte rád
na potření upečených(buchet) potřebujeme rozpuštěné máslo s rumem v jedné misce -
a v druhé misce rozemleté ořechy smíchané s krupic.cukrem
Postup přípravy
Zpracujeme si těsto ,které dáme do mikroten.fólie kynout do lednice.Večer si těsto zadělám,druhý den peču.Ale už mám i odzkoušené,že jsem ráno zadělala a po obědě pekla a byly nadýchané jedna báseň.Někdy mi těsto nakyne hodně,jindy míň.Ale nebojte se ničeho,protože jak si začnete odtrhávat těsto na vyvalování,tak Vám bude kynout před očima taky.Rozválíme si těsto na 3-4mm plát.Vezeme si skleničku,kterou vykrajujeme kolečka,lžičkou dáme do středu náplň a buchtu uzavřeme.Těsto je krásně vláčné a nádherně se s ním pracuje.Někdy musím třeba ještě přidat trochu mouky,aby se s ním lépe pracovalo.No a buchty pokládám na plech potřený olejem a nechám je ještě tak 20min.kynout,než půjdou do trouby.Než se tak stane,pomašluju je ještě olejem a pak se děj vůle boží.
Když jsou buchty upečené,ještě vařicí je mašlujeme máslem smíchaným s rumem a ihned posypáváme ořechy s cukrem. Je to supr mňamka,dělám je velice často a ve velkém.Ať se podaří.
Když jsou buchty upečené,ještě vařicí je mašlujeme máslem smíchaným s rumem a ihned posypáváme ořechy s cukrem. Je to supr mňamka,dělám je velice často a ve velkém.Ať se podaří.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jeremy
(upraveno)
5. 7. 2013, 15:07
zdenca007
(upraveno)
23. 8. 2011, 9:01
Asi někdy vyzkouším-už jen ze zvědavosti
BabčaMarie
(upraveno)
17. 11. 2009, 18:12
Príma receptík, dělala jsem je na svatbu a mooooc chutnaly.
voralda
(upraveno)
18. 9. 2009, 10:37
Kvasnice normálně rozdrobíte do studeného mléka.Martina
PavlinaCmielova
(upraveno)
15. 9. 2009, 9:58
Dobrý den. Chtěla bych vyzkoušet Váš recept, ale mám strach ...Jak zapracovat kvasnice do těsta? Udělat kvásek a nebo jen zapracovat do těsta? Jak to udělat, aby se dostaly do celého množství těsta????
Ilonáček
(upraveno)
9. 9. 2009, 19:09