Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Vepřové maso na jablkách s hořčicí

0.0
Vepřové maso na jablkách s hořčicí

Potřebné ingredience

4 vepřové plátky
2 jablka nakrájená na klínky i se slupkou
1 cibule nakrájená na půlkolečka
1 lžička sušeného tymiánu
100ml vývaru nebo bujónu
2 lžičky hrubozrnné hořčice
2 lžičky medu
Sůl, pepř, olivový olej a máslo

Postup přípravy

Postup:
Maso osolíme , opepříme a potřeme olivovým olejem (možno naložit předem do hitparády nebo superstar ) Nahřejeme kastrol na ´´ KULIČKY ´´ (že je hrnec správně rozehřátý, zjistíme tak že pokud do něj cákneme kapku vody začnou nám po dně skákat kuličky vody) a tehdy vložíme plátky masa. Po uvolnění, otočíme a opět čekáme až se plátky odlepí ( 6 – 7 minut ) Maso vyjmeme a vložíme do misky (opět možno do hitparády , je odolná teplotě skoro do bodu varu nebo použijeme Thermo nádoby nebo síto ) a uzavřeme . Do kastrolu dáme trochu olivového oleje a kousek másla , nasypeme cibuli a restujeme 3 minuty. Nalijeme vývar , med a hořčici s tymiánem , přivedeme do varu. Vložíme maso s jablky i se šťávou . Přiklopíme poklicí a dusíme asi 4 minuty na malém výkonu. Vypneme a necháme ještě 3 minuty dotáhnout .

Příloha : Vařené brambory nebo rýže

Použité nádobí: Hrnec Tupperware z Profi kolekce
Kleště optimum

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie