(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Vepřové maso na jablkách s hořčicí
Potřebné ingredience
4 vepřové plátky
2 jablka nakrájená na klínky i se slupkou
1 cibule nakrájená na půlkolečka
1 lžička sušeného tymiánu
100ml vývaru nebo bujónu
2 lžičky hrubozrnné hořčice
2 lžičky medu
Sůl, pepř, olivový olej a máslo
Postup přípravy
Postup:
Maso osolíme , opepříme a potřeme olivovým olejem (možno naložit předem do hitparády nebo superstar ) Nahřejeme kastrol na ´´ KULIČKY ´´ (že je hrnec správně rozehřátý, zjistíme tak že pokud do něj cákneme kapku vody začnou nám po dně skákat kuličky vody) a tehdy vložíme plátky masa. Po uvolnění, otočíme a opět čekáme až se plátky odlepí ( 6 – 7 minut ) Maso vyjmeme a vložíme do misky (opět možno do hitparády , je odolná teplotě skoro do bodu varu nebo použijeme Thermo nádoby nebo síto ) a uzavřeme . Do kastrolu dáme trochu olivového oleje a kousek másla , nasypeme cibuli a restujeme 3 minuty. Nalijeme vývar , med a hořčici s tymiánem , přivedeme do varu. Vložíme maso s jablky i se šťávou . Přiklopíme poklicí a dusíme asi 4 minuty na malém výkonu. Vypneme a necháme ještě 3 minuty dotáhnout .
Příloha : Vařené brambory nebo rýže
Použité nádobí: Hrnec Tupperware z Profi kolekce
Kleště optimum
Maso osolíme , opepříme a potřeme olivovým olejem (možno naložit předem do hitparády nebo superstar ) Nahřejeme kastrol na ´´ KULIČKY ´´ (že je hrnec správně rozehřátý, zjistíme tak že pokud do něj cákneme kapku vody začnou nám po dně skákat kuličky vody) a tehdy vložíme plátky masa. Po uvolnění, otočíme a opět čekáme až se plátky odlepí ( 6 – 7 minut ) Maso vyjmeme a vložíme do misky (opět možno do hitparády , je odolná teplotě skoro do bodu varu nebo použijeme Thermo nádoby nebo síto ) a uzavřeme . Do kastrolu dáme trochu olivového oleje a kousek másla , nasypeme cibuli a restujeme 3 minuty. Nalijeme vývar , med a hořčici s tymiánem , přivedeme do varu. Vložíme maso s jablky i se šťávou . Přiklopíme poklicí a dusíme asi 4 minuty na malém výkonu. Vypneme a necháme ještě 3 minuty dotáhnout .
Příloha : Vařené brambory nebo rýže
Použité nádobí: Hrnec Tupperware z Profi kolekce
Kleště optimum
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé