Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Kuře na citronech, rozmarýnu a opečené předvařené brambory podle Jamieho Olivera - úžasné!!!

0.0
Kuře na citronech, rozmarýnu a opečené předvařené brambory podle Jamieho Olivera - úžasné!!!

Potřebné ingredience

1 celé kuře, čerství rozmarýn, celá hlavička česneku, sůl, citron, kůra z 1 citronu, olivový olej
Brambory na přílohu
Omáčka: šťáva z kuřete, 1 pol.lžíce mouky, víno a voda

Postup přípravy

1. V hmoždíři utlučeme česnek (nemusíme loupat, já to však dělám), citronovou kůru, rozmarýn, sůl -- poté vmícháme olivový olej
2. Touto marinádou pořádně potřeme kuře. Do kuřete vložíme uvařený citron (uvařený citron propíchneme, aby se aroma dostalo do kuřete)
3. Troubu zahřejeme na 220 stupňů,nejdříve pečeme 30 min
4. Poté dáme kuře stranou, do pekáče přidáme předvařené a rozhnětené prambory (stačí předvařit tak 7 minut), brambory obalíme ve šťávě z kuřete. Kuře vložíme zpět a pečeme další hodinu, až má kuře zlatou barvičku.
5. Omáčka: brambory a kuře dáme stranou, ve šťávě rozmačkáme česnek, který tam plave z marinády, zaprášíme moukou, zapražíme, pak podlijeme vívarem nebo vínem a dochutíme (Ta omáčka není nutná, lepší chuť má ta vypečená šťáva z kuřete)

Brambory mají úžasnou chuť, jsou křupavé a uvnitř krásně měkké (jako hranolky)

!!! Je to opravdu úžasné jídlo, opravdu to zkuste!!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Markisa.z 20. 10. 2013, 13:03
(Y)Děkuji za inspiraci, úplně jsem sice nedodržela postup, ale s výsledkem jsem měla velký úspěch. Kuře jsem potřela marinádou jen asi ze 2 stroužků česneku, citronové šťávy jsem taky dala jen půlku a kúru úplně vynechala. No a jelikož jsem podávala s rýží, tak bez brambor, ty vyzkoušíme příště. Myslím, že by to bylo dobré i s bramborovou kaší. No a omáčku z vína už jsem taky nedělala. Bála jsem se, že to bude moc kyselé. Přesto chválím, určitě zas zopakuji. (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie