Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Sněhurčina sladkokyselá smetanová koprová omáčka

0.0
Sněhurčina sladkokyselá smetanová koprová omáčka

Potřebné ingredience

Ingredience:
40 g másla
40 g hladké mouky
1/2 l vývaru nebo vody
3 lžíce sekaného kopru
2 lžíce octa
2 lžíce vody
250 ml smetany (ke šlehání, 33%)
2 žloutky
2 lžičky cukru
1 lžíčka soli

Postup přípravy

Příprava:
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem, osolíme a 20 minut povaříme. Mezitím si připravíme kopr - najemno jej nasekáme, potom jej vsypeme do rendlíku, v němž se vaří voda s octem (dodržíme poměr 1:1), promícháme, necháme přejít var a ihned vypneme zdroj tepla. Celý obsah rendlíčku vmícháme do omáčky, přisladíme, případně podle chuti i dosolíme nebo přidáme ještě trochu octa. Nakonec přidáme smetanu, ve které jsou rozšlehané žloutky. Nyní již pouze prohřejeme, aby se omáčka nesrazila.

TIP: Jestliže nepodáváme omáčku ihned, přidáme úplně nakonec kousek másla, které necháme na povrchu rozpustit. Zabráníme tak vytvoření škraloupu.

Doporučená příloha:
knedlíky - např. jemné rohlíkové knedlíky

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie