Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Fánky

0.0
Fánky

Potřebné ingredience

250g polohladké (polohrubé) mouky, 1 žloutek, 30g margarínu (Hery), 20g moučkového cukru do těsta, 2-3 PL kysané smetany (množství upravte dle potřeby), 1/4 prdopeče (je to tak 1kávová lžička), olej na smažení a moučkový cukr na obalení

Postup přípravy

smícháme mouku, žloutek, margarín, cukr, prdopeč a smetanu a vypracujeme těsto (ne moc husté ani řídké, aby se dalo vyválet) a necháme odpočinout 30min. Potom těsto vyválíme ne tenký plát a nakrájíme na pásy, ze kterých potom krájíme čtverečky nebo můžete i jiné tvary. Uprostřed by se měl udělat otvor přes, který se to přehýbá, ale já do toho vždy jen říznu a stačí to. No, a dáme smažit do horkého oleje z obou stran do růžova, nebojte se, trochu vyběhnou, po vyjmutí z pánve ihned obalujeme v moučkovém cukru.
Je to podobné Božím milostem. Recept je ze staré slovenské kuchařky. Děláme je jako chuťovku (jsou to takové jednohubky) na odpoledne, kdykoliv se nám zlíbí. Dcera se při obalování v cukříku cítí strašně důležitou pomocnicí, takže je vyžaduje často. Foto dodám až je zase budeme dělat, teď jsme na to ani nevzdechly.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie