(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Quiche
Potřebné ingredience
těsto: 250g hladké mouky, trochu sůl, 1žloutek ,125g masla, 70ml vody
náplň: anglická slanina, sýr, creme fraiche, (nebo jen smetana) 2-3 vejce
Postup přípravy
těsto:
Z mouky a změklého másla uhněteme s přidání vody podle potřeby hladké nelepící těsto. Z těsta uděláme kouli, kterou zabalenou do fólie necháme minimálně 120 minut odpočívat v ledničce. Těsto již poté nehněteme, jen jej rukou rukou nebo lehce válečkem připravíme placku maximálně půlcentimetrové tloušťky a vložíme do vymazané formy (koláčové nebo dortové), okraje seřízneme. Těsto propícháme vidličkou.
Těsto poklademe na kousky nakrájenou slaninou (můžeme ji osmahnout) a a na větší kousky nakrájeným sýrem. Rozšleháme šlehačku (smetanu) s vejci, přidáme špetku mletého muškátového oříšku a nalijeme do formy. Pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních asi tři čtvrtě hodiny.
domácí creme fraiche:
31% šlehačka + 2 lžíce podmáslí, smíchat a nechat být min. 24h
Velice jednoduché a moc dobré, někdy dělám jako večeři... recept mám od příbuzné z Francie. je mnoho variant, tahle mi chutná nejvíc.
Z mouky a změklého másla uhněteme s přidání vody podle potřeby hladké nelepící těsto. Z těsta uděláme kouli, kterou zabalenou do fólie necháme minimálně 120 minut odpočívat v ledničce. Těsto již poté nehněteme, jen jej rukou rukou nebo lehce válečkem připravíme placku maximálně půlcentimetrové tloušťky a vložíme do vymazané formy (koláčové nebo dortové), okraje seřízneme. Těsto propícháme vidličkou.
Těsto poklademe na kousky nakrájenou slaninou (můžeme ji osmahnout) a a na větší kousky nakrájeným sýrem. Rozšleháme šlehačku (smetanu) s vejci, přidáme špetku mletého muškátového oříšku a nalijeme do formy. Pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních asi tři čtvrtě hodiny.
domácí creme fraiche:
31% šlehačka + 2 lžíce podmáslí, smíchat a nechat být min. 24h
Velice jednoduché a moc dobré, někdy dělám jako večeři... recept mám od příbuzné z Francie. je mnoho variant, tahle mi chutná nejvíc.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé