(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
gratinovany fenykl
Potřebné ingredience
2 fenykly,300 ml mleka,1 lzice masla,1 lzice hl. mouky,75 g strouhaneho syru gruyere(parmazan,pecorino-ovci),25 g strouhanky,sul,pepr
Postup přípravy
trouba vyhrata na 240°.fenykl rozctvrtime,v hrnci zalejeme mlekem a 15 min dusime.zapekaci misu vytreme maslem a naskladame uvareny okapany fenykl.
omacka-v hrnci rozpustime maslo,prisypeme mouku a za staleho michani prilevame mleko pouzite na uvareni fenyklu.michame do zhoustnuti.
fenykl zalijeme omackou,posypeme strouhankou a syrem.osolime,opeprime a peceme 20 min. dozlatova.
kdyz nemam cas na zapeceni,tak uvareny fenykl nakrajim na osminky,osolim ,opeprim,poleju oliv. olejem a podavam jako prilohu.
omacka-v hrnci rozpustime maslo,prisypeme mouku a za staleho michani prilevame mleko pouzite na uvareni fenyklu.michame do zhoustnuti.
fenykl zalijeme omackou,posypeme strouhankou a syrem.osolime,opeprime a peceme 20 min. dozlatova.
kdyz nemam cas na zapeceni,tak uvareny fenykl nakrajim na osminky,osolim ,opeprim,poleju oliv. olejem a podavam jako prilohu.
uvarime fenykl v mlece
tady uz mam pripraveny besamel a uvareny fenykl pripraveny v zapekaci mise
uz zality besamelem,posypany strouhankou a syrem.a sup do trouby
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
MiriKu
(upraveno)
27. 4. 2011, 14:16
hezký den! Včera jsem se nechala inspirovat vaším receptem a bylo to skvělé !!! Výborný byl hlavně fenyklový bešamel, super nápad uvařit fenykl v mléku!!! Přidala jsem navíc zauzenou šunku na kousky a těstoviny (měla jsem zbytek flíčků, ale šly by určitě jakékoliv) a místo parmezánu jsem dala ementál. Bylo to opravdu výborné, určitě řadím mezi oblíbené recepty !! Tak děkuji za inspiraci co s fenyklem !! Mějte se hezky ! Miri
mirri 76
(upraveno)
28. 4. 2011, 11:10
@MiriKu
Jo ten besamel dostane skvelou chut!Uz jsem taky zkousela se sunkou a slaninou! Jinak o tom to je,prizpusobit si recept sobe a hlavne ze chutnalo!!
NATUSEN
(upraveno)
15. 4. 2010, 8:44
Tak tohle bych si dala To určitě vyzkouším, díky za recept
mirri 76
(upraveno)
16. 4. 2010, 19:15
@NATUSEN
Me takhle zapeceny moc chutna,tak snad bude i vam...
melony
(upraveno)
9. 4. 2010, 14:50
Jak to prosím vás chutná...já teda moc zeleninu vařenou nemusím,ale tohle mě zajímá...
mirri 76
(upraveno)
10. 4. 2010, 15:10
@melony
fenykl za syrova je hodne aromaticky,ale kdyz se uvari v mlece,tak je jedly... ono je to tezke k necemu prirovnat...ale zapeceny s besamelem a syrem je skvely!!! nekdo z neho za syrova dela salat s olejem a balzam. octem,ale pro me ma takto prilis vyraznou aromatickou chut.....
Lenka H. K.
(upraveno)
3. 3. 2010, 20:11
Zrovna dneska jsem koupila dva kousky, že nám konečně připravím fenykl, tak děkuju za inspiraci .
mirri 76
(upraveno)
4. 3. 2010, 17:39
@Lenka H. K.
doufam,ze bude chutnat... my ho delame casto....