Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

gratinovany fenykl

0.0
gratinovany fenykl

Potřebné ingredience

2 fenykly,300 ml mleka,1 lzice masla,1 lzice hl. mouky,75 g strouhaneho syru gruyere(parmazan,pecorino-ovci),25 g strouhanky,sul,pepr

Postup přípravy

trouba vyhrata na 240°.fenykl rozctvrtime,v hrnci zalejeme mlekem a 15 min dusime.zapekaci misu vytreme maslem a naskladame uvareny okapany fenykl.
omacka-v hrnci rozpustime maslo,prisypeme mouku a za staleho michani prilevame mleko pouzite na uvareni fenyklu.michame do zhoustnuti.
fenykl zalijeme omackou,posypeme strouhankou a syrem.osolime,opeprime a peceme 20 min. dozlatova.

kdyz nemam cas na zapeceni,tak uvareny fenykl nakrajim na osminky,osolim ,opeprim,poleju oliv. olejem a podavam jako prilohu.

uvarime fenykl v mlece

tady uz mam pripraveny besamel a uvareny fenykl pripraveny v zapekaci mise

uz zality besamelem,posypany strouhankou a syrem.a sup do trouby

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

MiriKu 27. 4. 2011, 14:16
(child1)hezký den! Včera jsem se nechala inspirovat vaším receptem a bylo to skvělé (Y)!!! Výborný byl hlavně fenyklový bešamel, super nápad uvařit fenykl v mléku!!! Přidala jsem navíc zauzenou šunku na kousky a těstoviny (měla jsem zbytek flíčků, ale šly by určitě jakékoliv) a místo parmezánu jsem dala ementál. Bylo to opravdu výborné, určitě řadím mezi oblíbené recepty (H)!! Tak děkuji za inspiraci co s fenyklem (clamp)!! Mějte se hezky (hello)! Miri (mamca)
mirri 76 28. 4. 2011, 11:10
@MiriKu (hello) Jo ten besamel dostane skvelou chut!Uz jsem taky zkousela se sunkou a slaninou! Jinak o tom to je,prizpusobit si recept sobe a hlavne ze chutnalo!! (Y) (flower)
NATUSEN 15. 4. 2010, 8:44
Tak tohle bych si dala (Y) To určitě vyzkouším, díky za recept (Y)
mirri 76 16. 4. 2010, 19:15
@NATUSEN Me takhle zapeceny moc chutna,tak snad bude i vam... :-) :-)
melony 9. 4. 2010, 14:50
Jak to prosím vás chutná...já teda moc zeleninu vařenou nemusím,ale tohle mě zajímá...
mirri 76 10. 4. 2010, 15:10
@melony fenykl za syrova je hodne aromaticky,ale kdyz se uvari v mlece,tak je jedly... ,-)ono je to tezke k necemu prirovnat...ale zapeceny s besamelem a syrem je skvely!!! (Y)nekdo z neho za syrova dela salat s olejem a balzam. octem,ale pro me ma takto prilis vyraznou aromatickou chut.....
Lenka H. K. 3. 3. 2010, 20:11
Zrovna dneska jsem koupila dva kousky, že nám konečně připravím fenykl, tak děkuju za inspiraci (L).
mirri 76 4. 3. 2010, 17:39
@Lenka H. K. doufam,ze bude chutnat... (L) my ho delame casto.... :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie