Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Řezy capuccino - ŽÁDNÁ MOUKA

0.0
Řezy capuccino - ŽÁDNÁ MOUKA

Potřebné ingredience

5 vajec - žloutky a bílky, 165 g moučkového cukru (60 g + 60 g + 45 g), 45g kakaa + trocha na posypání, NÁPLŇ: 150 ml smetany na šlehání, 225 g plnotučného krémového sýra (Žervé, Fenix, Lučina ...), 30 g na hrubo nastrouhané čokolády na vaření, KRÉM: 2 lžíce horké vody, 2 lžičky instatní kávy, 225 g moučkového cukru, 225 g změklého másla, NA OZDOBU: čokoládová "kávová" zrnka ( nebo čokofloky)

Postup přípravy

Připravíme si plech, zlehka jej vymažeme a přilepíme na něj papír na pečení. (Při roztírání těsta se nám nebude hýbat.) Z bílků šleháme sníh, když začíná houstnout, přidáme 60 g (z pův.165g) moučkového cukru. Šleháme do zhoustnutí. Ve větší míse el. šlehačem utřeme žloutky na bělavý, hustý krém, přidáme opět 60g moučkového cukru a kakao. Třeme tak dlouho, až se přísady smísí. Po třetinách přidáme ušlehaný sníh a jemně vmícháme. Těsto vlijeme na plech a stejnoměrně rozetřeme. Pečeme 15 min nebo do té doby, než těsto při lehkém zmáčknutí prstem zase vyskočí zpátky. (el. trouba 200 stupňů)
Pečící papír posypeme zlehka kakaem a upečený plát (tenký cca 5 mm) na něj přeneseme - překlopíme a papír, na kterém se pekl, opatrně sejmeme. Ořízneme okraje a necháme vychladnout.
NÁPLŇ: Ušleháme si šlehačku. Ve vyšší míse el. šlehačem utřeme zbylý moučkový cukr (45 g) s krémovým sýrem. Přimícháme strouhanou čokoládu a zlehka vmícháme šlehačku. Dáme do chladničky uležet.
KÁVOVÝ MÁSLOVÝ KRÉM: V šálku rozmícháme kávu s horkou vodou. Ve větší míse el. šlehačem třeme moučkový cukr s máslem ( 5-10 min). Postupně přidáváme rozpuštěnou kávu a třeme krém do hladka.
Čtvrtinu si oddělíme na následné zdobení.
ZPĚT K PLÁTU: Rozkrojíme ho napříč ( já ho krájím podél delší strany, aby se nás podělilo více) na 3 stejné díly. Jeden z pruhů položíme na mísu a potřeme polovinou náplně ze sýra, dáme další plát a na něj druhou polovinu náplně a zakončíme posledním plátem. Po stranách i na povrchu potřeme máslovým kávovým krémem. Zdobícím sáčkem si uděláme rámeček na horní ploše dortu a do něj uděláme mřížku (viz foto). Do každého čtverečku vložíme "kávové" zrnko. Dáme vychladit a ... PAPAAAAAME.

Tak takhle to bude vypadat.

příprava plechu

žloutky do běla

Sníh z bílků

vše smícháno a hurá na plech

šup do vyhřáté trouby

na posypaný papír vyklopit hotový plát, ale nezlomit !

Krájíme plát - prsty vynecháme, protože sem maso rozhodně nepatří (to si necháme třeba na gulášek, tam se to ztratí :-))

suroviny na náplň: žervé dávám 3 kostky, i když jedna je 90 g, o tu trochu více to nevadí, ono se to nakonec přece jenom sežervé nebo snad sežere? :-)) můžete dát trochu víc cukru, pro lepší orentaci zase 60 g

natíráme a neujídáme ...

a skládáme vrstvičky, jako dětičky ve školce kostičky

namažeme (ale né sebe, stačí tu skládačku)

. . . a pochválíme si vlastní hotový výtvor (stejně to za nás nikdo jiný neudělá)

Protože jsem nikde nesehnala ta čokoládová "kávová" zrnka, tak používám tohle. Mají to v každém hypermarketu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 22. 9. 2007, 13:15
Dnes jsem se konečně dohrabala k tomu, abych vaše řezy vyzkoušela. No a musím říct, že jediné, co se mi z toho povedlo byl kávový krém. Těsto po vymíchání vypadalo dobře a nadýchaně. V troubě splasklo tak, že bylo silnější jen o něco málo víc než obyčejný papír. Tak jsem udělala těsto na dort. To už mi vcelku vyšlo. Krém z lučiny je chuťově dobrý, ale nevím kde jsem udělala chybu, že mi tekl. Šlehačka byla po vyšeláhání tuhá, ale při mazání mi krém tekl do boku. Takže ho nemám tak hezky na vysoko jako vy. Celé jsem to ale nějak zpatlala dohromady a výsledek leží v lednici. S tím vaším se absolutně nemůže rovnat +o(. Jsem ale hlava paličatá, příště jej zkusím znovu ;-), i když mi manžel nadával, že se pořád pouštím do něčeho, co mi pak nevyjde. ;-) ;-) ;-)
Nellynka75 26. 9. 2007, 23:25
@ Helo tak já se Vám teda taky k něčemu přiznám. Já jsem dopadla poprvé stejně. Teklo to všude. Ale když to pak zatuhlo v lednici a zkoušeli jsme to sníst, tak to bylo chuťově moc dobré. Tak jsem to pak zkusila znovu a od té doby už to šlo. Nevím sama, jak je to možné, držela jsem se receptu pokaždé. Ale s tím těstem je fakt, že není moc vysoké po upečení. Když vychladne, tak je tužší, ale ten krém mu pak vlhkost dodá. A manželovi pak dejte ochutnat. Ten můj mi vždycky říká, zase budeme jako pokusní králíci, mamka něco zkouší...Takže s chutí do toho a dejte mi pak vědět. (hello)
jandula 3. 9. 2007, 17:59
tak já se přiznám, že jsem si na něj netroufla. Ale recept jsem předala babičce a ta ho udělala. Byl opravdu výborný a moc jsme si všichni pochutnaly a hlavně ho mohl i děda , který má bezlepkovou dietu. Děkuji za výborný recept a snad se taky do něj někdy pustím.Jana (Y) (F)
Nellynka75 3. 9. 2007, 21:59
@jandula Jani, klíďo se do toho pusťte, ono to složitě jenom vypadá. Budu Vám držet všechny palce (i ty u nohou) :-) :-P :-) :-P :-) Mirka
Zrušený účet 21. 8. 2007, 13:47
No to je suprový nápad, vyzkouším na 100%. Snad se mi i povede :-)
Vejdzik 21. 8. 2007, 7:29
jo tak tenhle řez jsem také dělala, nejen že vypadá krásně, ale je také jedinečný |:o) |:o) |:o) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie