Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept

Jablečný závin s kustovnicí (goja)

0.0
Jablečný závin s kustovnicí (goja)

Potřebné ingredience

Našla jsem na netu, je to recept o jednoho chlápka, je to i s receptem na těsto. Těsto podle Bohouše: půl litru hladké mouky 6lžic vody 2 lžíce octa 1 vejce 1/2 hery špetka soli Náplň podle Radka: 2 kila jablek 50g plodů kustovnice 2 sáčky vanil. cukru mletou skořici

Postup přípravy

Ze surovin na těsto si uděláme těsto, které necháme chvíli odpočinout, mezitím si připravíme jablka. Těsto si rozkrojím na dvě části z první uválíme co nejslabší plát na to klademe: jablka, posypeme jedním vanilk. cukrem, skořicí a půlkou množství kustovnice, zavineme a dáme na papírem vyložený plech. Stejným způsobem připravíme i ten druhý závin a dáme péct. Dobrou chuť

Zdraví koncentrované v malých bobulkách
Co nahradí salát z jablek, mrkve a pomerančů? Hrstka malých bobulí goji. Kustovnice je totiž velmi zdravé ovoce, které obsahuje 18 druhů aminokyselin včetně všech esenciálních, které si lidské tělo nedokáže připravit samo, 21 stopových prvků jako je železo, měď, fosfor nebo vápník a selen, karotenoidy a betakarotenoidy. Nechybí ani vitamíny C, B1, B2, B6 a E. Své jméno kustovnice získala podle unikátní skupiny Lycium polysacharidů, které posilují imunitu organismu a zpomalují proces stárnutí. Co ale obsáhlý výčet látek, které kustovnice čínská obsahuje, znamená pro naše tělo?
kustovnice posiluje obranyschopnost organismu
zlepšuje náš zrak, dokáže uklidnit podrážděné nebo unavené oči
podporuje správnou činnost ledvin a jater
snižuje krevní tlak a příznivě působí na tvorbu červených krvinek
pročišťuje organismus, a proto ji oceníte po nadměrné konzumaci alkoholu
působí proti stárnutí
dokáže ulevit od některých projevů alergií a astmatu, léčí také kožní nemoci jako je lupenka

Číňané považují kustovnici také za silné afrodiziakum, které u mužů zvyšuje hladinu pohlavních hormonů v krvi.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Bakulča 13. 3. 2010, 10:28
To vypadá lákavě! (C) Jen by mě zajímalo,co to udělá z organismembylo mi ve zdravé výživě(obchůdku) řečeno,že kustovnice by se měla jíst tak do oběda....dokáže prý dost nabudit organismus a na večer a noc to není dobré... :-$
horis 13. 3. 2010, 14:08
@Bakulča Měla jsem i k odpolední (C) a večer v pohodě. Ono je asi rozdíl mezi syrovou a převařenou. Manželovi jí doporučila dr, tak právě hledá různé recepty. :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie