(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Koláče kynuté pod vodou
Potřebné ingredience
350 g hl. mouky, 150 g hrubé mouky, 150 g másla, 2 vejce, 1/8 l mléka, 40 g droždí, 50 g cukru, špetka soli
Postup přípravy
Z vlahého mléka, cukru a droždí uděláme kvásek a uděláme klasické kynuté těsto. Z těsta uděláme bochánek , ponoříme do misky se studenou vodou a dáme do lednice kynout. Za 1 - 2 hodiny nám těsto vyplave, pak ho osušíme a vyválíme. Plníme tvarohovou nebo jinou náplní. Potřeme vajíčkem a dáme péci. Po upečení vlažíme máslem, které 1: 1 smícháme s rumem a pocukrujeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jeremy
(upraveno)
30. 9. 2010, 13:02
azorek
(upraveno)
19. 4. 2010, 17:15
Stará, dávna klasika, pomali už zabudnutá, ale pekne znova oprášená. V minulosti sme robili z cesta rohlíčky a hrebene, plnené makom a orechami. Ďakujem za recept, upečiem znova.
Jxsara
(upraveno)
19. 4. 2010, 11:46
Já mám zrovinka kafíčko a veeeelikou chuť.....určo vyzkouším
Ilonáček
(upraveno)
18. 4. 2010, 15:19