Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 47 návštěvníků)

SMETANOVÁ HRÁŠKOVÁ OMÁČKA - rychlovka! a deti (nejenom) ji proste miluji...!!!:)

0.0
SMETANOVÁ HRÁŠKOVÁ OMÁČKA - rychlovka! a deti (nejenom) ji proste miluji...!!!:)

Potřebné ingredience

konzerva zeleneho hrasku ve sladkokyselem nalevu (nebrat uplne nejlevnejsi - hrasky jsou vyloupane a jsou hodne kasovite), smetana na vareni nebo smetana na slehani, chcete-li (muze byt i zakysanka), troska mleka a 2-3 lzice mouky na zahusteni, sul, ocet

Postup přípravy

Tato omacka je tak rychla, ze za 10minut uz muzete servirovat cely obed - varivala nam ji nase maminka a ja ji zase varim nasim detem...:)


Konzervu si celou i s lákem vylijeme do hrnce a ohrejeme, pridame smetanu, zahustime moukou rozmichanou v mlece a nechame prijit k varu. Nevarime moc dlouho, aby se nam hrasek nerozvaril a "nesloupal".
Finalni chut dotahneme soli a octem.
Podavame s bramborama nebo knedlikem a vajickem uvarenym natvrdo.

Dobrou chut!:)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

dapru 3. 2. 2011, 14:01
Vařím podobnou, jen používám zmražený čestvý hrášek - nerozvaří se a zůstávají kuličky, jen je to vaření o pár minutek delší. Na másle orestuju malou cibulku, přidám dva-tři stroužky česneku , sůl a celý pepr , přihodím hrášek, podleju vařící vodou a dusím do měkka. Zadělám smetanou a moukou, vyndám koření a česnek. Nekyselím. S brambory a vajíčkem oblíbené jídlo. - hrášek na smetaně.
Irčík 3. 2. 2011, 13:55
Tak tuhle omáčku dělám z fazolových lusků z konzervy a je fantastická, hrášek by mě nenapadl - musíme vyzkoušet. Tu fazolovu (Z) (X) milují! Irena
aklarisa 3. 2. 2011, 13:43
Tak jsem dnes zkusila a dětem moc chutnala (Y) Akorát jsem vynechala ocet a omáčku rozmixovala. Jo a měly jsme s bramborem (jidlo)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie