Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

PLĚNÉ PAPRIKY V RAJSKÉ OMÁČC-MOOC DĚKUJI-JANIČVE MACHALOVÉ

0.0
PLĚNÉ PAPRIKY V RAJSKÉ OMÁČC-MOOC DĚKUJI-JANIČVE MACHALOVÉ

Potřebné ingredience

sůl4 kspaprikamletý černý peřnáplň 500 gmleté hovězí maso2 lžícehladká mouka0,5 balíčkuvařená rýžekari kořeníomáčka 1 lžícemáslo2 konzervyrajčatový protlaktřtinový cukr5 lžicolej500 mlvodamletá skořice750 mlhovězí vývarperníkové koření1 sklenicekečupmletý badyán2 kscibule5 lžichladká moukamleté nové koření

Postup přípravy

Nejprve si připravíme papriky. Uvařenou a vychladlou rýži nasekáme najemno. Smícháme ji s mletým hovězím, moukou, solí, pepřem a kari kořením. Směs důkladně promícháme. Větší papriky očistíme, zbavíme vnitřních blanek a semínek. Důkladně je naplníme masovou směsí. Ze zbylého masa tvarujeme malé kuličky.

V hrnci rozpálíme olej a na něm orestujeme ze všech stran papriky. Pak papriky vyjmeme, vsypeme cibuli a osmažíme ji dozlatova. Vše zaprášíme moukou a vysmahneme světlou jíšku. Tu odstavíme, vmícháme velké protlaky, kečup, koření podle chuti a ještě krátce osmahneme. Pak vše za důkladného míchání zalijeme teplým vývarem a vodou. Vložíme papriky, případně i kuličky. Rajskou omáčku vaříme a častého míchání, až získá hladkou konzistenci.

Pokud se nechceme s omáčkou vařit, můžeme papriky a masové kuličky naskládat to zapékací misky, přelít je nezahuštěnou omáčku a zakrýt. Papriky v omáčce pečeme asi při 150 °C v horkovzdušné troubě. Pak omáčku pouze ochutíme a zahustíme.

Z rajské omáčky vyjmeme papriky, omáčku přecedíme a můžeme servírovat.

Na talíře rozdělíme papriky, přelijeme je omáčkou

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 22. 5. 2010, 20:05
Dělala jsem včera,upekla jsem papriky i kuličky zalité vodou a trocha koření,nechala na dneska a dnes jsem udělala jíšku,přidala protlak a zalila tou vypečenou šťávou a dochutila,je to rychlé a mám dost toho vývaru na podlití.Když jsem to vařila kdysi v omáčce tak se mi to přichytávalo ke dnu,tak je to bez hlídání. (Y)
hvezdamodra (upraveno) 15. 6. 2010, 5:45
@lidare NO VIDÍTE,TAKÉ ŠIKOVNÉ (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie