Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Kávový dort

0.0
Kávový dort

Potřebné ingredience

Na 12 ks si připravíme: na korpus: 6 vajec, 1 vanilk.cukr, 160 g krup.cukru, 200 g hl. mouky, 10 g mleté kávy, tuk a hrubou mouku do formy na nápň: 300 ml mléka, 100 g krup.cukru, 1 pytlíček pudink.prášku s vanilk.příchutí, 50 ml vaječ.likéru, 250 ml smetany ke šlehání na dohotovení: 100 g bílé čokoládové polevy, 2 lžíce mleté kávy, 100 g pražených mandlových lupínků a 12 čokoládových kávových zrn

Postup přípravy

1.Žloutky vyšleháme s vanilk.cukrem do pěny, bílky s krupicovým cukrem na pevný sníh. Obě hmoty lehce promícháme a přidáme prosátou mouku a mletou kávu.
Hotové těsto vlijeme do vymazané a vysypané kulaté dort.fortmy.
Ve vyhřáté troubě ho při 170 stup. pečeme asi 40 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout ve formě, pak ho vyklopíme a vodorovně prokrojíme na tři díly.

2.Z mléka, cukru a pudink.prášku uvaříme hustý pudink, který necháme za stálého míchání vychladnout. Pak ho rozšleháme na hladký krém a ochutíme likérem. Smetanu vyšleháme dotuha a lehce spojíme s pudinkem.

3. Hotový krém rozdělíme na tři díly - dvěma propojíme pláty dortového korpusu, částí zbylého potřeme celý povrch dortu. Necháme v ledničce ztuhnout.

4 Polevu rozehřejeme a vmícháme do ní lžíci mleté kávy. Dort jí potřeme a po obvodu obalíme v mandlových lupínkách. Poprášíme kávou, zdobíme krémem a zrny.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Pjodatle 17. 6. 2010, 10:15
Karino, moc děkuji za recept, dělala jsem pro manžela do práce a byl prý výborný. Zde na ukázku můj výtvor :) http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=84890
Pjodatle 15. 6. 2010, 11:40
Dobrý den, na jak velkou formu je tato dávka? Díky

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie