(recept
si oblíbilo 70 návštěvníků)
NADYCHANE OVOCNE BLBOUNY - rozplynou se jako sen!
Potřebné ingredience
600g hrubé mouky,300ml mléka,1 vejce,30g droždí,3 lžíce cukru,sůl.
Naplň:čerstvé,kompotované nebo mražené ovoce.
Na posypání:moučkový cukr,mleté ořechy,strouhaný perník nebo mák.
Na polití:rozpuštěné máslo,zakysanou smetanu......
Postup přípravy
Přísady vložíme ve zprávném pořadí do pekárny program těsto.
Z nakynutého těsta lžící odkrajujeme kousky,ze kterých uděláme placičky.Do středu dáme ovoce a knedlík uzavřeme.Položíme ho na vál spojem dolů a necháme ještě 10 min. pod utěrkou kynout.Nakynuté kned. vhodíme do dostatečného množství vroucí vody.
Blbouny vaříme asi 7min. podle velikosti a během varu je musíme po 3 min. otočit.Varem ještě trošku nabydou!
Hotové knedlíky vyndáme a ihned propícháme vidličkou a podáváme.
Z nakynutého těsta lžící odkrajujeme kousky,ze kterých uděláme placičky.Do středu dáme ovoce a knedlík uzavřeme.Položíme ho na vál spojem dolů a necháme ještě 10 min. pod utěrkou kynout.Nakynuté kned. vhodíme do dostatečného množství vroucí vody.
Blbouny vaříme asi 7min. podle velikosti a během varu je musíme po 3 min. otočit.Varem ještě trošku nabydou!
Hotové knedlíky vyndáme a ihned propícháme vidličkou a podáváme.
Vložíme přísady na těsto.
Program těsto.
Vytvoříme knedlíky a pod utěrkou je necháme ještě 10 min. kynout.
Vaříme asi 7 min obracíme!!! zhruba po 3 min.
Vyndáme a propíchneme vidličkou!
Potom už jen dochutíme,třeba mákem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kachena
(upraveno)
10. 11. 2015, 15:19
skutečná dobrota...prababička nám vždy dělává i zásobu do mrazáku....a nijak jim to na chuti neubírá
tulipanka
(upraveno)
10. 11. 2015, 13:48
bleška 55
(upraveno)
10. 1. 2011, 11:26
Hani, to se mi ale sbíhají sliny. Vypadají moc a moc lákavě. Dostala jsem pekárnu Etu Harmoni na vánoce a hned jsem zkoušela chleba a pekárna po 10 minutách vypínala a přeskakovala na jiný program. Takže jsem ji hned 3.ledna byla reklamovat a tak musím čekat do 30 dnů, co s tím bude. Ale už se nemůžu dočkat až bude doma a hned ty knedle vyzkouším. Doufám, že nebudu mít takovou smůlu a pekárna bude fungovat tak jak má. Jana
Ibisek
(upraveno)
10. 1. 2011, 18:46
@bleška 55
Jani, tak doufám,že to dopadne dobře.Kamarádka,reklamovala pekárnu dvakrát po sobě a nakonec ji vrátili peníze.tak teď má novou a je spokojená i po těch špatných zkušenostech. Pak písněte jak to dopadlo a zda se povedli!
vapetka
(upraveno)
9. 1. 2011, 16:26
Jé můžu poprosit kolik je to sušeného droždí? myslíte 1.5 čajové lžičky? díky moc. petra
Ibisek
(upraveno)
10. 1. 2011, 11:14
@vapetka
Moc Vám neporadím,já je dělám jen z čerstvého droždí. Snad poradí jiná maminka,která je dělala ze sušeného droždí.
kijjo
(upraveno)
9. 1. 2011, 12:42
Jsou vážně luxusní . Moc si pochutnáváme. Jen mám ještě dotaz: jde těsto použít i na knedlíky s uzeným? Jinak moooooc díky
Ibisek
(upraveno)
10. 1. 2011, 11:11
@kijjo
Na knedlíky s uzenym jsem to nezkoušela, asi by jsem raději udělala z bramborového těsta. Tyto dělávám jen s různým ovocem.
anitram
(upraveno)
15. 7. 2010, 13:50
Dobrý den, tak knedlíky jsou u nás téměř snědený a já Vám chci poděkovat za skvělý recept. Jsou mňamózní Všichni si pochutnali Martina
Ibisek
(upraveno)
15. 7. 2010, 19:31
@anitram
Děkujíííí, jsem ráda,že chutnaji.
Hodnatchyne
(upraveno)
27. 6. 2010, 20:58
Dobrý večer,děkuji za recept na knedlíky, jsou opravdu výborné. Děkuji Saša
Ibisek
(upraveno)
2. 7. 2010, 20:25
@Hodnatchyne
Děkuji,jsem ráda že chutnají!!
mišus
(upraveno)
27. 6. 2010, 14:08
Ta poslední fotka je obzvláště povedená! U nás doma se dělali blbouni z povidlama. Dnes si jedeme k babičce pro třešně, možná že je v týdnu hned zkusím. Už jsem dělala tvarohové, pařené .........., ale vždycky se vrátím ke kynutým. Kynuté jsou kynuté. Ty nemají konkurenci. Kolik jich asi z této dávky uděláte?
Ibisek
(upraveno)
2. 7. 2010, 20:28
@mišus
Jééé,já je nikdy nepočítala. No,ale příště spočítám a písnu.
Ibisek
(upraveno)
9. 7. 2010, 11:28
@Ibisek
Tak dnes jsem dělala borůvkové a s jedné várky jich mám 36ks,ale záleží na velikosti (čim větší,tím jich bude méně)
marcela54
(upraveno)
25. 6. 2010, 14:08
Jůůůůůůů,já mám hlad a hlavně chuť
Ibisek
(upraveno)
2. 7. 2010, 20:28
@marcela54
asterka
(upraveno)
22. 6. 2010, 10:18
Tak jsem včerá dělala jahodové a jsou vynikající, dnes si je udělám ještě do mrazáku! Teda doufám,že je stihnu zamrazit!!! Díky za recept!
Ibisek
(upraveno)
23. 6. 2010, 17:13
@asterka
Evči díky a doufám,že je i stihneš zmrazit. Taky to mám v plánu,ale pokaždé se zbaštili!!!!
Pesinka
(upraveno)
19. 6. 2010, 17:24
Páááni,ty vypadají luxusně Takovýhle umí moje maminka,já dělám jen z tvarohového těsta Ale ten váš recept určo vyzkouším,jakmile mi dozrají borůvky na zahradě Už mám uloženo,jak vyzkouším,písnu.. Peťka
Ibisek
(upraveno)
20. 6. 2010, 8:32
@Pesinka
Já je teď dělám s jahodama,sypané perníkem a jsou taky mooooc dobré. Taky se chystám na meruňky jak dozrají. Peti,ať se zadaří a chutnají!
Pesinka
(upraveno)
5. 7. 2010, 21:43
@Ibisek
Tak Haničko,musím Vám vyseknout velikááánskou pochvalu za luxusní recept na blbouny Dnes dopolko jsme byli na borůvkách a hned po příjezdu jsem zaměstnala pekárničku Těsto je úžasný,perfektně se s ním pracovalo a výsledek je Takové blbouny jsem ještě nejedla.Sklidila jsem pochvalu od celé rodiny,takže příště budu dělat z dvojité dávky Díííky
Ibisek
(upraveno)
5. 7. 2010, 20:59
@Pesinka
Jéééé,děkujíííí! Jsem ráda že Vám chutnaji!
Hanarani
(upraveno)
17. 6. 2010, 9:12
Hned bych si dala! Vypadají tuze lákavě, taky se jim u nás v rodině říká blbouni Díky za recept, určitě se na ně někdy vrhnu
Ibisek
(upraveno)
17. 6. 2010, 20:16
@Hanarani
Hani,tak ať se zadaří a chutnají tak jako nám!!!
Marci75
(upraveno)
16. 6. 2010, 21:39
Jé, blbouny Takhle říká ovocným knedlíkům odjakživa můj taťka. Myslela jsem, že je to jeho "vynalezené" slovo, a ono ne Vypadají skvostně Nemám ale pekárnu a kynutá těsta mě neposlouchají ...
Ibisek
(upraveno)
17. 6. 2010, 8:55
@Marci75
Marci to jsme dvě,bez pekárny jsem kynuté těsto nezvládla. Pekárna je prostě super!!!
Dada34
(upraveno)
16. 6. 2010, 20:34
Hezký večer, vypadají nádherně. Mám od včera pekárnu, tak vyzkouším. Můžu poprosit o pořadí, jak přidávat suroviny. Moc děkuji, ale učím se.
Ibisek
(upraveno)
16. 6. 2010, 20:57
@Dada34
Dávám: mléko (vlažné),vejce (pokoj. teplota),sůl,cukr,mouku a droždí. Pekárna je skvělá věc! Tak ať se podaří a chutnají.
Dada34
(upraveno)
16. 6. 2010, 22:31
@Ibisek
Moc děkuji. Udělám o víkendu.
taba
(upraveno)
16. 6. 2010, 19:11
.. to mi nedělejte, takhle navečer... , miluju je, hned bych si dala...snad se konečnš pochlapím a zkusím je i sama- podle vašeho receptu, vaří mi je mamka...
Ibisek
(upraveno)
16. 6. 2010, 19:20
@taba
Musím přiznat,že knedlíky (kynuté) se mě nikdy nedařili .Ale podle tohoto receptu se konečně daří a jsou opravdu lehoučké! Za poslední měsíc co jsem našla tento recept jsem je dělala už 6x.
taba
(upraveno)
16. 6. 2010, 20:58
@Ibisek
..šmarja, šestkrát, to je hrůza, to mi ještě scházelo, budu jak hroch za chvíli....
Ibisek
(upraveno)
16. 6. 2010, 21:03
@taba
No,já už jako ten hroch vypadám! Ale rodinka je stále vyžaduje.
anaba
(upraveno)
16. 6. 2010, 18:58
jéé,tak ta bych si dala...mňam..
Ibisek
(upraveno)
16. 6. 2010, 19:04
@anaba
calexaci
(upraveno)
16. 6. 2010, 18:42
Jé Hani ty bych si dala vypadají moooc lááákavě to jste se oblizovaly až za ušima cooooo
Ibisek
(upraveno)
16. 6. 2010, 19:02
@calexaci
To jo,jsou opravdu mooooc dobré pozvala jsem na ně skoro celou rodinu .Byla o ně málem bitka .Hahahaha
calexaci
(upraveno)
16. 6. 2010, 19:40
@Ibisek
Hani tak to věřím u nás je to to saméééé div si a pak spustí na mě proč jich je tak mááálo mamiiiiiii to aby sme příště šly vařit do školních kotlů cooo
Ibisek
(upraveno)
16. 6. 2010, 21:23
@calexaci
No už jsem si říkala,že budu muset koupit ještě jednu pekárnu. Ale obávám se,že i tak bude by bylo málo!! Prostě jsem otrok knedlíků!!!