Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

*** B a R e V n É a Ž r A v É KOTLETY - podle mě ***

0.0
*** B a R e V n É   a    Ž r A v É  KOTLETY - podle mě ***

Potřebné ingredience

6 ks kotlet, 1 velká cibule, 1/2 mladé zelené cukety, 1/2 červené (tahle tam být musí) papriky, 1/2 bílé papriky, asi 1 kg nových brambor, olivový olej, pepř, sůl a 1 ochucená zakysaná smetana mlékáren Kunín - česnek a bylinky (bomba záležitost) - lze nahradit neochucenou s přídavkem čerstvého česneku a nějakých bylinek, 2 vejce (dávala jsem 2 bílky, protože mi zbyly po pečení ), 10 dkg sýra na strouhání.

Postup přípravy

nové brambory jen umyju houbičkou a neloupu, nakrájím na 1 cm kolečka a dám předvařit do osolené vařící vody na asi 5 minut varu, pak je sliju a pokračuji.
Omyju maso a nakrájím na plátky, naklepu, osolím, opepřím, naříznu okraje, ať se nekroutí. Nakrájím si papriky na opravdu tenké proužky, cuketu na půlku a ještě na půlku a pak na plátečky (vzniknou trojúhelníčky), cibuli na velmi hrubo na kostky.
Vymažu pekáč nebo vysoký plech oliv.olejem. Vyložím dno bramborama a posolím je na povrchu, na to přijde cibule, na cibuli naklepané a ochucené kotlety, na kotlety papriky a cuketa. Pocákám znovu oliv.olejem i nahoře. Přidám asi tak půl deci vody - opravdu málo! a dám pect na 210st. určitě tak 40 minut. Neotáčím, dělá se samo - jak skvělé :o) . Po této době jdu do trouby zaleju vejci a pokladu zakysanou smetanou - je krásně hustá, takže pěkně pomazat , potom pokladu sýrem a už nechám jen prohrát v troubě asi 10 minut - stále při stejné teplotě.
Znám mnoho podobných receptů zapečeného masa a smetany, ale toto nás nadchlo, díky paprice to získá skvělou chuť a ta zak.smetana tam hraje velkou roli. Kotlety jsou parádně šťavnaté.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Paluna 11. 6. 2014, 15:51
Určitě brzy vyzkouším (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie