Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

JEDNODUCHÝ FÍGL: jak želatina ZARUČENĚ nevsákne do moučníku..

0.0
JEDNODUCHÝ FÍGL: jak želatina ZARUČENĚ nevsákne do moučníku..

Potřebné ingredience

dortový korpus, želatina

Postup přípravy

Možná, že to tak děláte, já jsem ale na tenhle trik přišla asi až po pěti promáčených moučnících..Je to fakt jednoduché: nedávám želatinu NA moučník, ale POD něj. Nejdřív si vyložím formu nebo nějakou plastovou krabici mikrotenouvou fólií. Na ni naliju želatinu. Pokud tam chci mít ovoce, počkám, až želatina začne lenivět, a teprv pak aranžuju.. (ovoce ještě trochu propadne). Nakonec, ještě než zatuhne úplně, položím nahoru korpus a trochu přitlačím - přilepí se to k sobě (ani se nemusí podmazat krémem nebo marmeládou). Po úplném zchlazení lehce vyklopím a stáhnu fólii.. Pokud želatina náhodou netuhne, tak se aspoň nestane žádné neštěstí, zkusím jinou. Ale nejraději používám želatinu na vaječnou nebo salámovou tlačenku od Natury - (místo majonézy ovocnou šťávu :o) - ta mě nikdy nezklamala..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jajka5 23. 11. 2010, 9:21
Na dobré rady není nikdy pozdě, díky za ně!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Vera N 23. 11. 2010, 8:45
(Y) (Y) (Y)
Jorix 14. 2. 2008, 23:14
Díky za super tip - vyzkoušela jsem to na narozeninovém dortíku pro naši malou a fakt to funguje (Y) :-) Já použila dortové želé od Dr. Oetkera a dávala jsem pod něj (no, vlastně když se to dělá naopak, tak NA něj ;-) prostě mezi želé a ten dortový korpus) ještě jahody. Výsledek byl perfektní (Y) (F)
alimama 18. 6. 2008, 20:16
@Jorix Pozdě, ale přece děkuji za pochvalu - jsem moc ráda, že se povedlo! (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie