(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Cukeťák, cuketový nákyp - místo mouky strouhanka
Potřebné ingredience
1/2 kg vymačkané cukety, 2 větší nebo 3 malá vejce,1 střední cibule, 5 dkg slaniny a 20 dkg uzeniny /salám, silné párky, buřty) 1 lžíce oleje (vymazání pekáčku a kapka na pánev), 6 lžic strouhanky, 20 dkg sýra, česnek, sůl, majoránka, pepř, místo cukety lze použít i patizon
Postup přípravy
Cibuli jemně nakrájím, stejně tak i slaninu, hodím na pánev - usmažím jen do růžova. Mezitím nastrouhám a vymačkám cuketu, umelu uzeninu a nastrouhám sýr. Do mísy pak postupně přidávám cuketu, osmaženou cibuli, vajíčka, uzeninu a pouze 10 dkg nastrouhaného sýra, koření, česnek, sůl a vše zahustím jemnou strouhankou, která vezme cuketě zbytek vlhkosti. Vymažu pekáček, vysypu strouhankou, rozetřu směs a peču - po 20 minutách posypu povrch zbytkem nastrouhaného sýra a peču až sýr zrůžový. Podávám teplé s bramborem a zeleninovým salátem, ale vynikající i studené.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ramca
(upraveno)
19. 8. 2010, 17:08
Dnes jsem dělala a je vynikající - nejlepší, cojsem kdy zkoušela. Díky tomu, že v něm není ta mouka, tak je krásně lehoučký. Díky za recept.
krišon
(upraveno)
19. 8. 2010, 19:45
@Ramca
Já ho dnes také dělala, teď ho kluci dojídají studený s kyselou okurkou