Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Domácí chléb

0.0
Domácí chléb

Potřebné ingredience

1 kg žitné celozrnné mouky
1 kg hladké mouky
1 litr podmáslí případně kyselého mléka nebo syrovátky
2 pl soli
1 kostka droždí

Postup přípravy

V malém rendlíku zahřejeme na tělesnou teplotu trochu vody se špetkou cukru a mouky. Rozdrobíme do něho droždí a necháme asi 5 až 10 minut nakvasit. Mezitím ohřejeme podmáslí nebo syrovátku aby byla teplá, ale ne horká. Můžeme použít i starší zkyslé mléko, pro které bychom asi již neměli použití, anebo jogurt či obyčejnou vodu. Z mouky, droždí a podmáslí uhněteme vláčné těsto (případně můžeme přidat vodu), které necháme asi hodinu kynout. Do těsta můžeme přidat mletý kmín, lněná semena, apod. Potom rozehřejeme troubu, z těsta uněteme dva bochníky, které potřeme podmáslím a posypeme kmínem, mákem, sezamem, apod. Chleba pečeme asi 1 až 1 1/2 hodiny při 195 stupních. Domácí chleba vydrží v ošatce pod utěrkou i několik dní.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie