Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Medová roláda

0.0
Medová roláda

Potřebné ingredience

Těsto: 4ks vejec (žloutky, bílky) 120g moučkového cukru 2xPL teplého medu (víc né těsto se pak trhá) 120g polohrubé mouky 1/2KL prášku do pečiva PL: Polévková lžíce, KL: Kávová Lžička Krém: 1/2litru mléka 2ks vanilkového pudinku 2ks vanilkového cukru 2 kostky cukru 250g másla (Zlatá Hana, Jihočeské máslo)

Postup přípravy

Postup těsto:
Žloutky s cukrem vyšlehal do pěny, přidat teplý med, tuhý sníh z bílků - lehce vmíchat a nakonec polohrubou mouku s práškem do pečiva - také lehce promíchat. Na plech vymazaný olejem dáme pečící papír a ten také vymažeme olejem, v těstě je med, tak aby se upečené těsto nelepilo a šlo dobře stočit. Nalít těsto a péct předehřáté troubě 180°C péct při 150°C - cca 20 min. Já těsto hlídám a když je těsto světle hnědé tak ho z trouby vyndavám. Těsto hodně vyběhne, ale při chladnutí si sedne.

Postup krém:
1/2litru mleka si rozdělíme, polovinu (s cukrem) dáme ohřát a do zbylé poloviny rozmícháme 2 vanilkové pudinky a uvaříme ( pudink bude trochu hustší), nechat vychladnout (míchám ve studené vodě, aby vychladl dřív) Do studenýho (vlažnýho) pudinku přidat máslo (máslo vyndat dřív z ledničky, aby mělo pokojovou teplotu) ušlehat do hladkýho krému. Pokud chcete udělat čokoládový krém stačí do tohoto krému přidat 3 malý vaničky lískooříškový Nugety nebo Nutelu - taky je výborný.

Na vychladlé těsto natřeme krém (nemusíme šetřit, mě vždycky zbyde) a stočíme. Stočenou roládu přendáme na tác a pomažeme zbytkem krému. Můžeme posypat ořechy, kokosem, nastrouhanou čokoládou zkrátka tím co, kdo má rád.
Hotovou roládu necháme cca 3 hodiny vychladnout v ledničce. (Já jí nechávám ztuhnout v ledničce přez noc).

Roláda je výborná a snadná. Dobrou chuť.:o)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Iva/Filipek 22. 9. 2010, 13:47
Tento recept je vždy výhra, aspoň pro mě. Vždycky jsem si jistá, že bude chutnat a když roládu podávám hned mám připravený vytisknutý recept - vždy ho po mě chtějí. (Y) PROSTĚ JE TO ŇAMKA (child1)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie