Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 32 návštěvníků)

OBRÁCENÁ BUCHTA

0.0
OBRÁCENÁ BUCHTA

Potřebné ingredience

náplň: 1 kg jablek, skořice, cukr písek (ořechy), těsto: 4 vejce, sníh z 5 bílků, 25dkg cukru krupice, 9 lžic vody, 20dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, krém: 1 máslo, 1 tvaroh, 1 žloutek, 1 vanilkový pudink, 300 ml mléka, 15dkg cukru, 1 margotka ( můžeme použít místo margotky- čokoládu nebo kakao)

Postup přípravy

Postup:
Plech vyložíme alobalem a to i po stranách, jablka zbavíme slupky, nastrouháme nahrubo a rozložíme na plech, posypeme skořicí a cukrem, pokud má někdo rád, může přidat ještě nasekané vlašské ořechy, ale nemusí. Necháme stranou a připravíme si těsto.
Těsto: 4 žloutky, cukr a 4 lžíce vody vyšleháme v misce do hladka, přidáme ještě 5 lžic vody, mouku promíchanou s práškem do pečiva a šleháme, na konec vmícháme sníh z 5 bílků.
Těsto nalejeme na jablka a rovnoměrně rozetřeme. Dáme péct do trouby na 30-35 minut, při 180C.
Upečený teplý koláč obrátíme na druhý plech. Dělám to tak, že přiložím druhý plech ze shora a opatrně otočím, opatrně plech zvedám a pomalinku sundám i alobal, necháme moučník vychladnout. Po vychladnutí si připravíme krém.
Krém: Do misky si nakrájíme celé máslo na dílky a necháme ho trošku změknout. Mezi tím si uvaříme pudink v 300 ml mléka, stále mícháme, hlavně, když bude houstnout, aby byl hladký bez hrudek. Pudink necháme vychladnout do vlažna.
Do misky k máslu přidáme 15dkg mletého cukru a šleháme do hladka, přidáme žloutek, zašleháme a po lžících zašleháváme vychladlý pudink. nakonec přidáme tvaroh, opět vyšleháme dohladka.
Krém natřeme rovnoměrně na jblka a na něj na hrubém struhadle nastrouháme Margotku, kdo nemá rád Margotku může nastrouhat čokoládu nebo posypat kakaem.
Moučník je sytý a velmi dobrý. Přeji dobrou chuť. :-)

nanášení krému na vychladlý moučník

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

tetrisss 4. 9. 2010, 17:24
Tento kolacik robievamale na vrch mam orechovo-pudingovy krem, su velmi dobre. (F)
snecka 3. 9. 2010, 10:06
,-) ahoj, receptík mě zaujal, zajímalo by me, jaky to má efekt, když jsou první jablka a pak těsto, a pak se to přetočí, proč by se to nemohlo udělat normálně?? :-$, těsto a jablka na to?? jen se tak ptám.... asi je určitě vyzkouším, už jen ze zvědavosti (H)
snecka 25. 9. 2011, 20:51
@snecka děvčata tak jsem vyzkoušela opravdu můžu doporucit, sme se oblizovali až za ušima, já dala místo tvarohu, pomazánkové maslo, a místo žloutku trochu rumu, ale opravdu je to vynikající, jen trosilinku pracnejsi, ale vysledek stojí za to!!!!!! (clamp) (clamp) (clamp)
noni 7. 9. 2010, 14:09
@snecka Ahojky :-$, proč jsou první jablka a pak těsto? *-) Možná proto, že těsto je opravdu nadýchané, lehoučké, takový piškot a jablka jsou těžká, možná by se propadla do těsta ,-) a moučník, když se otočí velmi rychle vychladne, z těch jablíček doslova prchá pára, nu prostě je to "Obrácená buchta" (Y). Určitě vyzkoušejte, věřím, že si pochutnáte (zajic) (hello)
snecka 7. 9. 2010, 19:50
@noni (hello) děkuji, ja jsem si to myslela..... že by se propadly :-D
MajkaMus 3. 9. 2010, 6:38
Tak tyto řezy dělám už dlouho, jen těsto je obyčejná hrníčková buchta a nahoru šlehám šlehačku s pomazánkovým máslem nebo zakyzanou smetanou. Pekla jsem ji minulý týden. Je hodně jedlá, všem moc chutná a v této variaci i rychlá. Majka
noni 7. 9. 2010, 14:10
@MajkaMus Majko, děkuju za vaši verzi, určitě vyzkoušíme, jsme buchtoví a už teď vím, že nám to bude chutnat! (Y) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie