Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept

Božské kostky

0.0
Božské kostky

Potřebné ingredience

4 vejce (žloutky, bílky), špetka soli, 100g mouč. cukru, 1 litr mléka, 3 vaniklové cukry, 250g kukuřičné škrobové moučky (Gustin Dr.Oetker), 100g hladké mouky, 2 kávové lžičky prášku do pečiva, 3 balíčky vanilkového pudinku, 1 sklenice (plechovka) kompotovaných meruněk nebo broskví, 400ml rocotty (nebo polotočného tvarohu ve vaničce) 1 čokoládová poleva, čokoládové hobliny, 100ml smetany ke šlěhání

Postup přípravy

I. Žloutky oddělíme od bílků. K bílkům přidáme sůl a vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme do pěny spolu s cekrem a jedním sáčkem vanilkového cukru. Mouku, kukuřičnou škrobovou moučku a prášek do pečiva smícháme a přidáme ke žloutkům. Nakonec do těsta lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.
II. Do formy ( hlubokého plechu) vyložené peč. papírem rozetřeme rovnoměrně těsto a formu ( plech) vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Pečeme přibližně 15 min. do růžova.
III. Z pudinkového prášku, mléka a dvou sáčků vanil.cukru uvaříme pudink, který necháme vychladnout. Ricottu (tvaroh) našleháme a pudink do ní po částech vmícháme. Korpus poklademe dobře odkapanými meruňkami (broskvemi), potřeme silnou vrstvoupudinkové hmoty a dáme přibližně na 2 hod. do ledničky ztuhnout. Nakonec dozdobíme čokoládovou polevou, ušlehanou šlehačkou a také čokoládovými hoblinkami..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie