Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Kuře nebo slepice na paprice

0.0
Kuře nebo slepice na paprice

Potřebné ingredience

1 celé kuře rozporcované (nebo maso z uvařené slepice či kuřete + vývar) * 10 dkg mouky * sůl * pepř * 2 polévkové lžíce sladké papriky * máslo *3 lžíce oleje * 1 větší cibule pokrájené nadrobno * 1/2 -1 litr kuřecího vývaru (i z kostky) * 200 ml 12%smetany + 2 lžičky rajského protlaku (možno vynechat)

Postup přípravy

Do mouky zamícháme sůl, pepř a polovinu papriky a kuře ve směsi obalíme. Rozpálíme máslo s olejem a prudce v něm kousky masa opečeme. Vyjmeme, na tuku osmahneme cibuli se zbytkem papriky. Pak vrátíme maso, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Do smetany vmícháme cca 2 lžíce zbylé mouky s kořením a zahustíme jí omáčku. Protlak dodá omáčce barvu a šmrnc, ale nepřehánět!
Do omáčky je možno přidat půl čerstvé kapie a rozmixovat.

Pokud děláme slepici, tak už obrané uvařené maso jen zamícháme do omáčky, kterou vyrobíme stejně jak je uvedeno výše, dáme čerstvý slepičí vývar. Na oleji osmažíme cibuli, přidáme 2 lžíce papriky, mícháme cca půl minuty, pak přidáme mouku, minutu smažíme a zalijeme po trochách studenou vodou nebo vývarem. Povaříme 5 minut, přidáme smetanu, opět provaříme a dochutíme protlakem. ¨¨

Dle chuti možno rozmixovat či propasírovat.

Příloha - těstoviny, knedlík

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

brčule123 3. 10. 2013, 15:39
Může být místo vývaru voda?6e bych toé zalila vodou? (Y)
Brucha Vecha 19. 12. 2009, 12:04
Dneska jsem vařila podle vašeho receptu a musím napsat, že omáčka je skvělá (dance) už se moooc těšíme na oběd (radost) Super receptíček (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie