Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

krém na dort

0.0
krém na dort

Potřebné ingredience

400ml mléka, 1 vanilkový pudink, 1 změklé máslo, moučk.cukr dle chuti

Postup přípravy

Dám vařit mléko (cca třetinu hrnku si nechám a rozmíchám v něm pudink)
když se začne varit přileju rozmíchaný pudink a vařím ještě minutu.
Míchám než úplně vystydne abych neměla cucky (pudink by měl mít cca stejnou teplotu jako máslo)
mezitím pokrájím na plátky máslo, přidám cca lžíci moučk cukru, vyšlehám jej, spojím s pudinkem a šlehám dosladím podle chuti.

Výborné je přidat i kapučíno a pořádně vyšlehat....
V drogerii dostanete cca za 8kč i potrvinářské barvy (je dobré nejdřív rozpustit malinko barvy v malém množství vody - nosič barvy je sůl, tak to nepřežeňte ,-) . Potom můžete mít barvu krému jaký chcete...
růžový,modrý,zelený atd...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

žingi 7. 10. 2010, 8:28
a já mám zase vyzkoušeno,že když se dá ta barva rovnou do té vařené hmoty(já vařím papku-mouku s mlékem) tak není slaná,ale je to pracnější (Y) (Y) (Y)
Janina 1 7. 10. 2010, 11:07
@žingi To je pravda, já jsem si neuvědomila, že to takto dělám do marcipánu, do krému si ji nasypu rovnou ,-)
petatrn 7. 10. 2010, 8:25
Jestli můžu poradit, tak ty barvy z drogerie bych nedávala. V Kauflandu nebo v Tescu prodávají potravinářské barvy od Kovandů, které nejsou slané a jsou vhodné do krému. Když už se rozhodneš dávat s té drogérie, tak nečekej než se to vše rozpustí - hned barvičku slej a zbytek nedávej, v tom zbytku bude více soli. *-) (hello) [A]
Janina 1 7. 10. 2010, 11:12
@petatrn Děkuji, dobré rady nad zlato (L), barvy od Kovandů vůbec neznám, určitě vyzkouším. Mám i černou gelovku, protože v těchto pytlíčkách není černá a je také dobrá

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie