Fotopostup na ibišek bez jakýchkoliv pomůcek ,-)

Potřebné ingredience
Marcipán či jakákoliv potahovka, kovová vykrajovátka ve tvaru kolečka a čas a chuť tvořit.
Postup přípravy
2.) Poté složíme všech 5 koleček - "lístečků" jeden na druhý vždy jen kousíčkem tak, aby se lehce překrývali, viz. obrázek. Lepíme lehce namočeným štětečkem ve vodě, ale já jsem měla zrovna hmotu, kterou jsem ani lepit nemusela a hezky to drželo samo i bez lepení.
3.) Vzniklý proužek nebo "vějířek" si vezmeme do ruky, přeložíme stejným způsobem i první a poslední lísteček a máme hotový základ ibišku.
4.) Z bílé hmoty si vyválíme tenounlinký váleček, který nahoře zahneme a vytvoříme jakoby ouško na jehle. Zmáčkneme lehce k sobě, vznikne nám tak pestík.
5.) Do ruky si vezmeme vytvořený "kalíšek" z koleček, do jehož středu vložíme tenký pestík. Prstama jemně stiskneme a stlačíme i bázi celého květu. Doupravíme uprostřed pestík.
6.) Ze zelené hmoty si vykrojíme lístečky, nažilkujeme a můžeme začít se zdobením dortu.

Příprava: Červená hmota, kovové vykrajovátko a 5 dílků vykrojených a připravených ke složení.

Hotový květ.

Pestík.
Omlouvám se za kvalitu fotek, ale líp to nešlo, foceno bohužel pouze mobilem.

Ohneme si zobáček...

a přimáčkneme zpět ke "stonku".

Vzniklý vějířek či proužek, jak chcete.

Slepením obou konců nám vznikne základ květu,

do kterého vložíme pestík a máme hotovo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu



























