Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Hřejivá dýňová polévka se zázvorem

0.0
Hřejivá dýňová polévka se zázvorem

Potřebné ingredience

Menší dýně Hokkaido, 1 velká mrkev, 1 petržel, kousek celeru, velká cibule, 2 stroužky česneku, plátek cca 1 cm zázvoru (záleží na vaší chuti), olivový olej, máslo, slepičí nebo zeleninový biobujón, sůl, smetana (ovesná nebo kravská), eventuelně dýňový olej (neměla jsem)

Postup přípravy

Receptů na dýňovou polévku je milión a jeden, my máme rádi tuhle, hlavně teď na podzim, pěkně zahřeje...

Na oleji osmahneme cibuli, česnek a kořenovou zeleninu, chvilku restujeme, až začne pěkně vonět, pak přidáme na kostky nakrájenou dýni Hokkaido (nemusí se loupat), osolíme a také restujeme. Pak zalijeme horkou vodou (ne moc vody, aby byla polévka hustá) a přidáme zázvor a kostku biobujónu. Vaříme do změknutí dýně, cca 10-15 minut. Pak celé rozmixujeme ponorným mixérem, ochutnáme a eventuelně dochutíme sypkým biobujónem nebo jen solí. Přidáme plátek čerstvého másla a na talíři ozdobíme spirálkou smetany nebo dýňového oleje a petrželkou. Synek miluje s opečenými krutonky bílého chleba :-).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kvítečko 12. 10. 2013, 7:56
dýni mám (Y)
Ayra 4. 10. 2013, 13:18
Skvělá (Y)
kaban 8. 10. 2011, 14:10
Milá Peti, potřebovala jsem v dnešním chladném dni, prohřát svoji rodinu....a díky Vašemu receptu se to moooc povedlo. Děkuji a mějte se krásně, Katka s rodinou.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie