Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Schwarzwaldský dort

0.0
Schwarzwaldský dort

Potřebné ingredience

Korpus: 6 vajec,180g kr.cukru,160g poloh.mouky,50g kakaa,20g str,mandlí,60g rozp.másla Náplň:400g kom.višní,500ml šlehačky,2 van.cukry,1 ztužovač šlehačky,viš.džem Na zdobení: hoř.čokoláda a višně

Postup přípravy

Korpus připravíme klasicky-žloutky ušlehat s cukrem,přidat mouku,kakao,str,mandle,roz.máslo a nakonec sníh z bílků.Pečeme ve vyhřáté horkovzdušné troubě 45 min. na 150st.

Vychlazený dort 2x prořízneme. Šlehačku ušleháme s van.cukrem a ztužovačem a rozdělíme na tři díly. Do prvního dílu přidáme polovinu viš,džemu,do druhého nastr.čokoládu a třetí necháme bez příchuti.
Spodní díl dortu pokapeme šťávou z višní,namažeme zbylým viš.džemem,na něj rozetřeme šlehačku ochucenou džemem,poklademe višněmi a zakryjeme korpusem,znovu pokapeme šťávou a potřeme šlehačkou s čokoládou,přiklopíme posledním dílem korpusu a celý tence potřeme neochucenou šlehačkou.Boky obsypeme str.čokoládou a vrch ozdobíme zbytkem šlehačky (zdobícím sáčkem),višněmi a čokoládou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

tulipanka 12. 8. 2020, 19:25
(Y) zkusím
Strepitula 23. 3. 2013, 19:18
(clamp)
kik 23. 10. 2010, 17:41
(zajic) :-)
JarkaH 23. 10. 2010, 16:04
u nás velmi oblíbený narozeninový dort. náplň dělám tak, že kompot (kupuji vypeckované višně) svařím s vanilkovým pudinkema cukrem, takže mi vznikne taková višňová táhlá hmota a tou pak mažu korpus. (^)
HHaannuullee 23. 10. 2010, 16:00
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie