Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Rafinované drdoletky

0.0
Rafinované drdoletky

Potřebné ingredience

Na 3 plechy rafinovaných drdoletek potřebujete: 250 g hladké mouky, 150 g cukru krupice, 200 g tuku, 3 žloutky, 150 g mletých ořechů Máslový krém: 3 žloutky, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce cukru krupice, 2 kostky másla po 250 g (nebojte se toho množství) Na potírání a zdobení: Marmeládu, čokoládovou polevu

Postup přípravy

Postup: Ze surovin na přípravu těsta vypracujte hladkou nelepivou hmotu. Lepší jsou samozřejmě v tomto případě vlašské ořechy, ale vzhledem k tomu, že se jich letos až tak moc neurodilo, je můžete nahradit i těmi lískovými. Hmotu potom nechte alespoň hodinu odpočinout v chladničce.

Poté vyválejte tenký plát (výška asi 2 mm) a vykrajujte z něj tvary dle libosti. (Ovšem pamatujte, že na jeden kousek cukroví budete potřebovat vždy tři části!) Pokládejte na pečicí papír a dejte péct na několik minut do trouby, předehřáté na 160 stupňů Celsia. Opravdu stačí, když budou kraje cukroví růžové, ne hnědé.

Mezitím si připravte krém. Nad párou (nebo na vařiči na velmi nízký stupeň) přiveďte k varu žloutky s cukrem (krupicí i tím vanilkovým) a míchejte až do zhoustnutí. Nechte zcela vychladnout a tuto hmotu následně zapracujte do lehce změklého másla. A můžeme finišovat!

My jsme to dělali tak, že jeden namazal kousek marmeládou, druhý jiný kousek krémem, poté jsme vše spojili dohromady, přiklopili třetím a nakonec polili čokoládou. Teď mě ale napadá, že by to možná bylo jednodušší, kdybychom tu třetí část polili čokoládou ještě před spojováním, nechali ji zaschnout a pak až spojovali. Jaký postup si vyberete, je jenom na vás!

Drdoletky nechte minimálně jeden den uležet v krabici v chladu a uvidíte, jak se budou nádherně rozplývat na jazyku.

Recept jsem našla na internetu, cukroví jsem ještě nezkoušela, ale vypadá velmi chutně, takže letos určitě vyzkoušíme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie