Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Tarhoňa

0.0
Tarhoňa

Potřebné ingredience

Hrubá mouka, vajíčka, sůl, hovězí vývar, nebo vývar z masoxu

Postup přípravy

Z hrubé mouky, vajíčka, případně trošky vody si uděláme tvrdé těsto jako na drobení do polívky (na 0,5kg mouky 1-2vejce, troška vody, sůl). Těsto nastrouháme na struhadle na hrubo a necháme do druhého dne usušit rozprostřené. Ve velkém hrnci drobení zpražíme do růžova a potom zalijeme vývarem z polévky či masoxu, tak aby drobení plavalo, ale né aby to byla polévka (vývar asi 2cm nad drobením). Pod pokličkou necháme na mírném ohni dusit než drobení změkne a vývar se všechne vsákne. Podáváme jako přílohu, nejlepší je jako příloha k pečenému kuřeti.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

petezuel 22. 11. 2007, 13:40
Hezký den, tak já dělám tarhoňu tak, že nepoužívám vývar, ale vodu. Těsto jako na drobení ano, ale uyrchlím si to tak, že si drobení nastrouhám na plech a dám si to usušit do trouby. Pak si zpěním cibulku a do toho dám to drobení , jak to zapražím, tak zaleji vodou, asi 2 cm nad drobení, aby byla vodička. osolím a zavařím. Jakmile to začne vařit, šup s tím do trouby a víc se o to nestarám. Je to u nás moc oblíbené a hlavně taky je to dosti syté. Pro naší 5-ti členou rodinku stačí ze třech vajíček a je z toho mrak tarhoni. Jiank si dopřáváme nejraději se smaženými kuřecími křidélky.
Šaci 23. 11. 2007, 8:38
@petezuel Děkuji za nápad, s cibulkou to určitě vyzkouším. (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie