Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Pro dceru do 1. třídy

Pro dceru do 1. třídy

Potřebné ingredience

mramorový korpus, pudingový krém

Postup přípravy

.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zavařená cuketa (cukina :-))

Zavařená cuketa (cukina :-))

Potřebné ingredience

3kg cukety, 5 velkých cibulí, 5 červených paprik, 70g soli, 3/4 litru vody, 3/4 litru octa, 3 lžičky kurkumy, 450g cukru, 3 lžičky hořčičného semínka

Postup přípravy

Cukinu a papriky pokrájet na kostky, cibuli na půlměsíčky a naložit do soli na 3 hodiny. Připravit si nálev: svařit vodu,ocet, kurkumu, cukr a hořč. semínko. Pak vše smíchat …

Zobrazit více...
DORTY
Mimoň

Mimoň

Potřebné ingredience

váha: 3 kg

MOUČNÍKY, POHÁRY
Výborný linecký koláč

Výborný linecký koláč

Potřebné ingredience

175 g hladké mouky *** 150 g moučkového cukru (stačí i 100g a 1 vanilkový) *** 3 žloutky plus jeden na potření *** 100g pražených mletých mandlí (nemusí být) *** kůra z jednoho citronu *** 1 lžička mleté skořice *** půl lžičky mletého hřebíčku (nemusí být) *** špetka soli *** 150g studeného másla *** 300 g rybízového džemu *** 120 g mandlových lupínků

Postup přípravy

zpracujeme těsto, dáme na hodinu do lednice. třetinu ubereme a vrátíme do lednice, do formy dáme 2/3 těsta, na něj marmeládu, ze zbylé 1/3 udělat mřížku. potřít vejcem a posypat…

Zobrazit více...
DORTY
Cigarety Startky

Cigarety Startky

Potřebné ingredience

jako vždy

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Domácí těstoviny bez strojku

Domácí těstoviny bez strojku

Potřebné ingredience

1 vejce, hrubá mouka, sůl

Postup přípravy

Na vál či pracovní desku nasypeme hrstku hrubé mouky a do ní uděláme důlek a rozklepneme 1 vejce, osolíme. Nožem promícháváme a postupně přisypáváme mouku až máme těsto vláčné,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Čokoládová trojka  (nepečený chlebíček) a nejen to

Čokoládová trojka (nepečený chlebíček) a nejen to

Potřebné ingredience

Krém: 500 g tvarohu (dala jsem vaničkový 1,1%), 250 ml smetany ke šlehání (33%), 80 g cukru moučka, ½ sáčku jemně mleté želatiny Dr. Oetker, 100 g hořké, 100 g mléčné a 100 g bílé čokolády. Dále: máslové sušenky nebo Be Be, trochu Nutelly, 100 g čokolády nebo čokoládová poleva, sekané mandle (nemusí být).

Postup přípravy

Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinovou fólií.
Ve třech mističkách rozpustíme ve vodní lázni čokolády. Ušleháme smetanu. Smícháme tvaroh s cukrem a krátce prošleháme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Povidla v tlakovém hrnci

Povidla v tlakovém hrnci

Potřebné ingredience

švestky (kolik máte a kolik se Vám vejde do tlakového hrnce, já dělala ze 2 kg), cukr (není potřeba, ale můžete dát 100g na 1 kg švestek), 4 lžíce octa (koho pálí žáha, může vynechat), 1 lžička mleté skořice a pár roztlučených hřebíčků nebo 1 lžička koření medový perník, rum (dle chuti, cca 4 lžíce)

Postup přípravy

Vypeckované švestky zasypeme cukrem, přidáme ocet a povaříme v odkrytém hrnci cca 30 minut - poté hrnec uzavřeme a 2 hodiny vaříme v tlakovém hrnci. Až je šťáva ze 2/3 vyvařená,…

Zobrazit více...

Kategorie