Rychlé a výborné tvarohové chřupinky, úspěch zaručen
Potřebné ingredience
250 g hladké mouky
250 g tvarohu (kupuju nízkotučný)
250 g másla (hery, ramy nebo ... víte že existuje i nízkotučné máslo?)
pikantní marmeláda (nejlépe malinová nebo rybízová)
moučkový cukr na obalení
Postup přípravy
z mouky, tvarohu a másla vypracujeme vláčné těsto. Podle mokrosti tvarohu je možné že budete muset přidat trochu mouky. Na pomoučeném vále vyválíme asi půlcentimetru vysokou…
Kapustové lekníny
Potřebné ingredience
500 g mletého masa (nejlepší je krůtí)
malá hlávka kapusty
anglická slanina nakrájená na plátky
česnek
3 vejce
3 lžíce hladké mouky
hořčice
majoránka
lžička sojové omáčky
velká cibule nebo 2 malé
3 lžíce oleje
sůl, pepř, kmín
Postup přípravy
Z mletého masa, vajec, mouky, majoránky, hořčice, prolisovaného česneku, sojové omáčky a koření vypracujeme hmotu jako na sekanou. Kapustu rozdělíme na jednotlivé listy a ty…
Tvarohový dort- nepečený
Potřebné ingredience
2 tvarohy (půl kila) 1 máslo (250 g) hrníček cukru, 2 hrníčky mléka, 2 celá vejce, vanilkový cukr, 2 vrchovaté polévkové lžíce želatiny (tj cca jeden a půl sáčku želatiny od Natury nebo Labety) , rum, kakao, ovoce
Postup přípravy
želatinu namočíme v mléce a pak mírně zahřejeme na takových cca 60 st - až se rozpustí. Nesmíme vařit, var poškozuje rosolnatění. Do mixeru dáme tvaroh, cukr, máslo, vejce, rum a…
Lehké narozeninové mlsání
Potřebné ingredience
Těsto: 4 vejce, 4 lžíce polohrubé mouky půl sáčku prášku do pečiva 4 lžíce horké vody 4 lžíce hroznového nebo třtinového cukru cukru, volitelně kakao Náplň: Smetana ke šlehání se sníženým obsahem tuku, 1 a půl balíčku ztužovače šlehačky (Smetafix) půl kelímku jogurtu (activia) bílého nebo i s příchutí, ovoce. marmeláda, troška rumuNa ozdobu: ovoce dle chuti a sezony, 2 balíčky dortového želé, lžíce hroznového nebo třtinového cukru
Postup přípravy
Výborné univerzální piškotové těsto! žloutky, mouku prášek cukr (klidně použijte obyčejný, pokud nehledíte na linii) a horkou voduu vymícháme do pěny a přidáme tuhý sníh z bílků.…
Mátový sirup
Potřebné ingredience
300-500 g máty i se stonky, 2 litry vody, 2 kg cukru, 3 lžíce kyseliny citronové 1 lžička pomůcky ke konzervování od dr oetker /tu můžete vynechat, ale počítejte s kratší dobou trvanlivosti/
Postup přípravy
mátu nahrubo nasekáme, spaříme a necháme 24 hod luhovat. Scezený výluh uvaříme s cukrem a ostatním a slijeme do lahví s víčkem které necháme do schladnutí dnem vzhůru. Stejně se…
Jahodový sirup
Potřebné ingredience
kolik jahodové šťávy (ideálně z odšťavňovače, nebo rozmixované jahody přeceděné přes plátýnko) tolik vody a tolik krystalového cukru, na litr vody dvě lžíce kyseliny citronové dr oetker a zarovnaná kávová lžička pomůcky ke konzervování dr oetker /tu můžete vynechat, ale počítejte s kratší trvanlivostí/
Postup přípravy
vše svaříme asi 5 minut, dáme do sklenic s víčkem, které do schladnutí necháme dnem vzůru. Stejně uděláte i sirup pomerančový, jablečný.... podle štávy :-)
Grilovaný losos na limetách
Potřebné ingredience
jeden vykuchaný losos
6 stroužků česneku
2 limety
5 snítek čerstvé máty
3 snítky libečku
olivový olej
sůl, pepř
Postup přípravy
Limety nakrájíme na úzká kolečka. Dva až tři pláty alobalu položíme na desku, poklademe několika kolečky limety a na ně položíme rybu. Vnitřek lososa posolíme, umístíme oprané…
Punčové řezy pro začátečníky
Potřebné ingredience
Na cca 70 –80 kousků zákusků
Postup přípravy
750 g hladké mouky
1 a ½ prášku do pečiva
1 vanilkový puding - prášek
750 g krystalového cukru
3 hery
15 vajec
kakao
růžové potravinářské barvivo