Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Muffiny müsli s ovocem

Muffiny müsli s ovocem

Potřebné ingredience

Těsto: 150 g hladké mouky, 100 g cukru krupice, 50 g müsli s ovocem Emco, 4 PL kakaa, 2 PL kokosu, 1 vanilkový cukr, ¾ prášku do pečiva, 100 ml mléka, 6 PL oleje, 2 vejce. Dále: 12 bobulek hroznového vína, hrst müsli s ovocem na posypání.

Postup přípravy

Smícháme sypké suroviny, smícháme mokré suroviny, pak spojíme obě směsi. Do každého košíčku nalijeme lžíci těsta, vložíme hroznové víno, zalijeme těstem a posypeme müsli. Pečeme v…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Domací pizza-podle dobroty.cz

Domací pizza-podle dobroty.cz

Potřebné ingredience

350g hladké mouky, 5g cukru, ¼ čerstvého droždí nebo 4g sušeného, 1 lžička soli ,20ml olivového oleje, 220ml vlažné vody, Na pizzu: plechovka drcených rajčat, 1 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, sušené oregano, sušená bazalka, sůl,cukr, 200g šunky, 100g jiný druh šunky, zelenina dle chuti, pizza koření, mozzarela, gouda

Postup přípravy

klasicky.
Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části a vyválíme na plát,můžeme dát do formy na pizzu nebo na plech.
Do vyšší nádoby nalijeme celou konzervu drcených rajčat…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Retro vlašák, feferonkový a párkový salát

Retro vlašák, feferonkový a párkový salát

Potřebné ingredience

Suroviny na cca půl kila vlašského salátu: 120g šunkového salámu vcelku (ne jiný!) * 2 větší brambory uvařené ve slupce (cca 200g) * 2 střední sterilované okurky * 3 lžíce sterilovaného hrášku * 3 lžíce vařené mrkve a 2 lžíce vařeného celeru (nebo sterilované) * 100g majonézy * lžička worchesteru * lžíce plnotučné hořčice * lžíce octa * lžička cukru * sůl * pepř

Postup přípravy

Uvařené brambory ještě zatepla oloupat a nechat vychladnout. Potom nakrájet na malé kostičky, salám na nudličky, okurky na malé kostičky. Promíchat se zeleninou, osolit, opepřit.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Žampionový krém

Žampionový krém

Potřebné ingredience

300 g čerstvých žampionů, 150 g cibule, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 masox, 1 smetana na vaření, sůl, pepř, bobkový list, kopr, petrželka

Postup přípravy

Nakrájenou cibuli orestovat na másle, přidáme 1/2 očištěných a na plátky nakrájených žampionů, zesklovatíme je na cibulce, přidáme hladkou mouku, kterou osmahneme a zalijeme…

Zobrazit více...
DORTY
Sumec - pro rybáře k 70

Sumec - pro rybáře k 70

Potřebné ingredience

světlý korpus, višňový džem, krém Alžírská káva, potah marcipán, Váha 3,2 kg

Postup přípravy

obvyklý

Zobrazit více...
DORTY
Mc QUEEN S BURÁKEM

Mc QUEEN S BURÁKEM

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI - dortík byl na přání malého oslavence

Postup přípravy

KORPUS: ořechový a kakaový
KRÉM: smetanovo-mascarponový s vanilkovým pudinkem za studena od Dr. Oetkera + vanilková esence
OVOCE: kompotované broskve
FONDÁN: obarvený na…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Křidélka nebo paličky pečená s novými bramborami-toprecepty.cz

Křidélka nebo paličky pečená s novými bramborami…

Potřebné ingredience

10 - 12 křidélek, 500 - 600 g nových brambor, 2 větší cibule, 1 lžíce rajčatového protlaku, 150 ml smetany ke šlehání, tymián libeček, kousek másla, sůl, pepř, 1/2 lžičky Tandori masala nebo jiné oblíbené koření

Postup přípravy

Křidélka omyjeme, usekáme špičky. Ty dáme ihned vařit na rychlý vývar. Brambory umyjeme kartáčkem nebo oškrábeme.
Křidélka a brambory osolíme a opepříme.

Smícháme…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Tvarohové smaženky

Tvarohové smaženky

Potřebné ingredience

1 bílá veka, 1 tvaroh ve vaničce, 1 tvaroh kostka, citronová kůra, vanilkový cukr, vanilkový cukr s rumovou příchutí, trochu mléka, olej na smažení, cukr na obalení

Postup přípravy

Připravíme si tvarohovou náplň,smícháme tvaroh s polovinou vanilkového cukru, přidáme nastrouhanou citronovou kůru (vajíčko nedávám, při smažení by se sráželo). Veku nakrájíme …

Zobrazit více...
DORTY
NA PŘÁNÍ S PET SHOPÁKAMA

NA PŘÁNÍ S PET SHOPÁKAMA

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

KORPUS: pomerančový
KRÉM: smetanovo-mascarponový s pomerančem
KRÉM POD FONDÁN: máslový + ganache z bílé čokolády
FIGURKY VYMODELOVANÉ z domácího mléčného marcipánu

Zobrazit více...
DORTY
S RŮŽOVÝM JEDNOROŽCEM

S RŮŽOVÝM JEDNOROŽCEM

Potřebné ingredience

JEN PRO ISNSPIRACI

Postup přípravy

KORPUS: mramorový, KRÉM: smetanový a čokoládovo-karamelový
KRÉM POD FONDÁN: máslový vařený nad párou + ganache z bílé čokolády
SPOTŘEBA FONDÁNU NA DORT: 400 g
JEDNOROŽEC…

Zobrazit více...

Kategorie